Rättegångs- och Polissaker.

Visby rådhusrätt.
Hundmålen. Ägaren till en hund, som på förbjuden tid besökt stadens torg, fick härför böta 2 kr.

För fylleri bötfäldes i dag sju personer med vanliga belopp.

Langning. Arbetaren Karl Andersson stod tilltalad för att 7 februari ha jämte ett par andra arbetare »salat» till en bränvinsliter, som Andersson sedan inköpt på bolaget. Två af de salande voro idag instämda som vittnen, Båda förklarade, att de lämnat Andersson pengar för hvilka de sedan fått flytanvaluta. Under vittnesförhöret ankom svar., gemytligt hälsande rätt och församling med ett friskt »gomårr’n», och protesterade mot den honom påbördade beskyllningen. Svar. tyckte för öfrigt att förhandlingarna drogo för låna ut På tiden, hvarför han efter en stund förlarade »nej, det här drar visst ut för långt på tiden, så ja har inte tid att stå här» en förklaring, som rätten emellertid lämnade utan afseende, Målet öfverlämnades och stadsfiskalen yrkade ansvar för langning. Svar. frikändes emellertid enär det icke kunde anses styrkt, att han gjort sig skyldig till ifrågavarande förseelse.

Ett segslitet ljusmål. Målet mot chauffören, som kört automobil häri staden utan tänd lykta bak på bilen, var idag ånyo före, Ett vittne hördes som intygade att lyktan varit tänd. Målet uppsköts för ännu ett vittnes hörande till 14 april.

För misshandel stodo arbetarne Ernst Martell och G. Gustafsson tilltalade, men ingendera hade infunnit sig, hvarför målet uppsköts.

Lösen af mark. Trädgårdsmässtare P. Löfstedt har väckt rättegång mot Visby stad om lösen af en de honom tillhörig mark belägen invid landsvägen öster om staden, Målet förevar i dag första gången och uppsköts till 26 mars.

För förseelse mot bygnadsförerdningen dömdes i dag en person till 30 kr böter.

Gotlands Allehanda
Måndagen den 3 Mars 1913
N:r 51

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *