P. S. Wallin blev trea i armémästerskapet.

Fick också flera goda resultat i extratävlingarna.

Årets gotlandsmästare, P. S. Wallin, Visborga.

I Halmstad har svenska arméns skytteelit tävlat de senaste dagarna och en gotländsk trupp har också varit med. De största förhoppningarna ställdes givetvis på förbundsmästaren, löjtnant P. S. Wallin, och rapporterna från Halmstad visar att han på ett utmärkt sätt gjort reklam för Gotland och sin förening. I söndagens mästerskapstävling på gevär blev han nämligen tredje man bland de 24 som gick till finalen och glädjande var det också att se idel ungdomar i täten medan de gamla kända namnen fick hålla till längre ner på listan. En ung och okänd jämtlandsfurir som hette Lindh tog mästerskapet och en överfurir Johansson från Lv 7 blev andre man. De hade 236 resp. 235 poäng och sedan kom inte mindre än fyra man på 233, av vilka Wallin blev bäst genom sin starka avslutningsserie. Mästerskapet avgjordes som vanligt i ståendeskotten och Lindh prickade här in två femettor, Ännu ett gotländskt namn återfanns i mästerskapet, nämligen kapten John Gårdman från Generalstaben, som blev 22:a man på 225 p.
I lagtävlingen vann I 3 från Örebro med, 1,164, 2) I 1: 11445, 3) I 13, 4) I 7.
Det militära mästerskapet i fältskjutning vanns av fanjunkäre Vollersjö, Intendenturen, som ensam nådde 30 tr., 2) serg. Apelgren, I 18, 29 och 3) löjtn. Lundqvist, I 5, 28, På 17:e plats kom Wallin bland de tio man som fick 25 tr. och som nr 20 kom hans broder Per-Åke Wallin från Tyg I, som också hade 25.
I extratävling på pistol för civila gjorde Torsten Ullman en fenomenal skjutning, då han nådde 178 poäng av 180 möjliga. Tvåa blev O. Wigh, Halland, med 173. Ingen av gotlänningarna lyckades placera sig bland de 25 bästa. Vid en civil tävling på pistol, fältskjutning, vann E. Nilsson, Malmöhus, på 38 tr.
av 40 möjliga, vilket ansågs vara en av tävlingarnas bästa prestationer.
Vid den militära tävlingen på kulsprutepistol kom P. 5. Wallin på femte plats med 41 tr. Segrare blev löjtnant Valinger, P. 3, med 45.

Gotlands Allehanda
Måndagen den 15 September 1947
N:r 210

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *