Landsbygden. Östergarn.

ÖSTERGARN.
Östergarns fiskförsäljningslag förening u. p. a. höll sitt årsmöte i SLU-lokalen lördagen den 30 aug.
Mötet öppnades av styrelsens ordf. C. A. Östergren, vilken i sitt hälsningstal konstaterade att omsättningen minskat på grund av att främmande båtar ej landat i Östergarns fiskeläge då fisket var mera förlagt till södra Östersjön, men för medlemmarna har utbytet varit relativt gott. Till att leda dagens förhandlingar utsågs Erik Södergren, Visby, med Edmund Cedersten, Sysne, vid protokollet. Av verksamhetsberättelsen framgick att till fiskarena avräknats kr. 306,157: 04 för lev. fisk till Fisk-försäljningsföreningen. Kassaomslutningen har varit 10,075: 01, årets överskott beslöts att utdelas till fiskarna i form av återbäring på levererad fisk.
Till ledamot av styrelsen för en tid av två år valdes Axel Bodin, Grynge, med Arvid Norberg som suppleant. Till revisorer valdes Ivar Hjelm och Valter Ahlgren och till ombud vid fiskförsäljningsföreningens möten under året valdes Herman Klingvall, Herrvik, Herman Hellgren, Sysne, och Arvid Nordberg, Grynge.
Vidare diskuterades en del frågor som skall behandlas vid Fiskförsäljningsföreningens årsmöte den 6 sept. varvid försäljningschefen Ottosson lämnade en del redogörelser för aktuella frågor. I övrigt diskuterades en del aktuella frågor för fiskarna i Östergarn.
Efter årsmötet var fiskarna med damer inbjudna till samkväm.

Gotlands Allehanda
Tisdagen den 2 September 1947
N:r 199

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *