Födelsedagshyllningar.

Godsägaren Johan Gardell, Kvie i Martebo, blev på sin sjuttiofemårsdag föremål för hjärtliga hyllningar. Kyrkorådet uppvaktade med en blomsterkorg och släkt och vänner uppvaktade med presenter och blommor. Även telegrafiska lyckönskningar anlände.
Efter söndagens högmässa överlämnade kyrkoherde E. Ceder Patriotiska sällskapeta stora guldmedalj, som ett erkännande för de många år hr Gardell varit kyrkvärd och ledamot av skolråd och kommunalnämnd. Vid överlämnandet yttrade kyrkoherden bl. a., att kyrkvärds-sysslan hör till de uppdrag för vilka det inte utgår någon lön utan endast socknens förtroende. Nu vill Martebo socken till kyrkvärden m. m. Johan Gardell för de många årens trogna arbete som ett tack och en uppmuntran överlämna denna medalj för troget och gagnerikt arbete. Tal. hoppades att medaljen skulle bli till glädje för mottagaren samt att kyrkvärden ännu i mång år skulle kunna sköta sitt uppdrag i Martebo kyrka.

Hjärtligt hyllad på sin sjuttioårsdag på måndagen blev fru Frida Carlström, Ö. Tullgränd 9, Visby. Uppvaktningarna började redan tidigt på morgonen, då goda vänner överlämnade blomsteruppsatser, på Middagen överlämnade kanslichefen på kristidsstyrelsen jämte arbetskamrater en vacker vas samt ljusstakar i Orreforsglas till jubilaren och under dagens lopp inströmmade en rad telegram från när och fjärran. Hyllningar av olika slag kom vidare fru Carlström till del och på kvällen firades 70-åringen av några gamla vänner vid en enkel bjudning. Bland telegrammen under dagen märktes ett från en minnesgod klasskamrat från 1887.

Gotlands Allehanda
Tisdagen den 2 September 1947
N:r 199

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *