Dimma på vägen, bil gick i diket.

Trafikolycka vid Dals i Lye i går kväll.
En bilolycka inträffade vid 8-tiden i går kväll i Lye och utredningen ger vid handen att en tät dimbank varit den avgörande orsaken till olyckan. En personbil från Ljugarn färdades på vägen genom Lye och här och var på vägen låg täta dimbankar, varför man körde försiktigt. När man nådde den skarpa kurvan vid Dals fanns just där också en dimbank och föraren, en fastlänning, som inte var bekant med vägen räknade inte med den skarpa vinkeln utan körde av vägen och utför den höga vägkanten. Där välte bilen och hamnade ute på ett gärde samt tog slutligen törn mot ett träd.
Det fanns fem personer i bilen men de kom relativt lyckligt undan den vådliga kullerbyttan. Två av de åkande, ett par damer, fick några smärre blessyrer och fick senare sina skador omsedda av provinsialläkaren i Ljugarn, medan föraren och de övriga i bilen undkom oskadda.
Det har omvittnats att det var mycket svårt att köra bil under onsdagskvällen i dessa trakter, då man dels hade dimbankarna som hinder och dels nygrusad väg, som gjorde att bilarna kom i sladdning mycket lätt, varför det inträffade får skrivas på de rena olyckhändelsernas konto.

Gotlands Allehanda
Torsdagen den 25 September 1947
N:r 219

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *