Visby rådhusrätt.

Växelförfalskare fick villkorligt.
En yngling som tidigare i höst varit i klammeri med rättvisan skulle nu också klara upp en växelförfalskning inför rådhusrätten och det slutade med att den åtalade utan omsvep erkände sitt tilltag, varefter rätten beslöt om villkorlig dom utan tidsbestämning.
Ynglingen hade själv ställt ut en växel på 500 kr. och skrivit tre namn plus sitt eget. För pengarna köpte han en kostym och ställde av med ytterligare en del, men 200 kr. kunde han dock betala tillbaka, när saken snart nog blev upptäckt, och resten återbetalades av modern.
Åkl. yrkade på ansvar för grovt bedrägeri medelst förfalskning, medan svarandebiträdet ansåg att det hela skett i ungdomsligt oförstånd samt yrkade på villkorligt strafe. Enligt förundersökningen hade svaranden skött sig bra i de flesta anställningar han haft men det hade blivit rätt mycket basarer och uteliv ibland, särskilt när svar. flyttade till stan, och därför föreslogs att han nu borde söka arbetsanställning på landsbygden.
En av de föregående affärerna bestod i att svar. köpt en jacka på avbetalning och sedan inte gjort rätt för sig. Åkl. ansåg att bedrägeri förelåg, då svar. visste med sig själv att han inte kunde betala. Svar. bestred bedrägeri eller förskingring och påstod att han haft pengar att betala med men att dessa lånats ut till några kamrater. Jackan hade han sålt till en person i Stockholm.

Gotlands Allehanda
Måndagen den 16 December 1928
N:r 292

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *