Slitebarnen fick 113 klädpaket i går.

Visby gör stor aktion på söndag e. m.
”Kläder till Europa” är dagens lösenord och av största vikt är att kläderna samlas nu så att de kommer fram i lagom tid tills den skarpa vinterkölden sätter in. Om ni ger ett paket kläder nu till denna insamling, som avslutas på tisdag i nästa vecka, kan man räkna med att de når sin bestämmelseort unge fär vid årsskiftet och då torde de mer än väl behövas. Dröj därför inte med att ge kläder till denna insamling!
Skolbarnen i Slite hade insamling i går eftermiddag och resultatet blev gott, då inte mindre än 113 paket fördes till lagret hos Centralföreningen.
På söndag blir det klädinsamling i Visby, då frivilliga krafter komma att gå omkring till hemmen. Hittills har ett 25-tal läroverksungdomar anmält sig till tel. 315 men man väntar givetvis flera för att resultatet skall bli så gynnsamt som möjligt. För hämtningen behövs också bilar och de som har någon bil ledig på söndag eftermiddag gör en god gärning att ställa den till förfogande några timmar.
Kl. 2 kommer aktionen att sätta i gång och pågår sedan till kl. 4. Den som inte har kläder att ge kan i stället lägga en slant i sparbössorna, som ungdomarna har med sig. Bössorna är redan försedda med Luciainsamlingens emblem, som meddelar att hälften går till de finska fadderorterna och hälften till Europahjälpen, och syftemålet är alltså detsamma.
Packningen av de skänkta kläderna har nu börjat genom lottornas välvilliga medverkan.

Gotlands Allehanda
Fredagen den 6 December 1946
N:r 284

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *