Motorcyklister på olycksfärder.

Ordonnans hamnade i gårdsstaket, lättviktargaffel brast.
En motorcykelolycka i samband med militära övningar inträffade i går förmiddag vid Grens i Mästerby, där en ordonnans i det svåra väglaget körde av vägen och hamnade i ett staket med benbrott och hjärnskakning som följd.
På torsdagen inträffade en trafikolycka i Silte, där framgaffeln brast på en lättviktare med påföljd att föraren slog sig allvarligt i vägbanan.
Olyckan i går inträffade under det att en kolonn motorcyklister var på väg mot Hemse med c:a 50 km:s fart. Sist körde ordonnansen 196712-45 Österholm och när man passerade Grens strax söder om Mästerby kyrka hände olyckan. Österholm kom över på höger sida med sin motorcykel och kunde inte förhindra en dikeskörning, varvid han slutligen hamnade i gårdens staket och rev ner ett tiotal spjälor. En furir som passerade strax efter tog hand om den skadade, som låg ungefär 10 meter från kullkörningsplatsen och hjälpte in honom på gården, där han togs om hand. Furiren underrättade ambulansen som förde den skadade till lasarettet för vård. Där konstaterades att Österholm erhållit ett komplicerat brott på ena lårbenet samt en lindrig hjärnskakning och en del andra mindre blessyrer. Österholm är bördig från Hammerdal i Jämtland.
Olyckan i Silte ägde rum i torsdagseftermiddag och den skadade är kanalarbetaren Einar Jonsson från Snosarve. Han var på väg till en kortutdelning, då cykelns framgaffel plötsligt brast och Jonsson föll på huvudet i vägen, där han slog sig illa, bl. a. fick han flera tänder utslagna. Vidare hade han fått skador på käkbenet och näsbenet och fördes i en trafikbil till lasarettet, där man konstaterade en lindrig hjärnskakning samt att näsbenet bräckts.

Gotlands Allehanda
Lördagen den 14 December 1946
N:r 291

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *