KA-majoren Ahlm 50 år.

Major Charles Ahlm.

På nyårsafton når major Charles Ahlm, Stockholm, tidigare vid KA 3, de femtio åren.
Jubilaren är född i Tryde, Kristianstads län, den 31 dec. 1896. Han tog studenten i Ystad 1917, varpå han fortsatte direkt som officersaspirant vid Kustartilleriet, där officersfullmakten var klar 1920. Löjtnant blev han 1922, kapten 35 och major 41. Åren 1926—27 genomgick löjtnanten Ahlm KSHS och en militärpedagogisk kurs 30.
På våren 1939 kom jubilaren till KA 3 i Fårösund, där Han blev bofast till hösten 1944. Under denna tid var han regementskvartermästare till: 41. övningsledare 41—43 och stabschef 43—44 Han tjänstgjorde även under större delen av de fem åren som ordförande i bildningsrådet och som personalvårdsofficer.
Kaptenen Ahlm var bland dem som så att säga fick vara med och bygga upp det gotländska kustartilleriförsvaret i Fårösund, ett ofta nog besvärligt uppdrag, som han gick i land med på ett utomordentligt sätt. F. ö. var han under beredskapsåren en inte bara bland officerare och underofficerare populär person,’ utan även-bland de inkallade, inte minst för att personalvården med alla dithörande detaljer låg honom särskilt varmt om hjärtat.
Vid sidan av sin militära tjänst tog han även under ett par år (1943—44) aktiv del i det kommunala arbetet i Bunge, bl. a. som ledamot i trafik- och järnvägskommittéerna.
Efter sin tid i Fårösund placerades major Ahlm vid Ostkustens marindistrikt som avdelningschef, en befattning som han alltjämt innehar. Som människa är femtioåringen en både gemytlig och präktig man med skånkt idiom och han kan med all sannolikhet på sin högtidsdag emotse många tecken på uppskattning — inte minst från Gotland.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *