Födelsedagshyllningar.

På sin sjuttioårsdag i går fick lantbrukaren Hjalmar Svensson, Björlunds i Källunge, mottaga många bevis på vänskap och uppskattning. Av släktingar och vänner fick han sålunda presenter av skilda slag liksom blommor och telegram. Vid en supé på kvällen blev han ytterligare hyllad i tal och på andra sätt.

Lantbrukaren Vihelm Jacobsson, Butvier i Sproge, som i lördags fyllde femtio år, blev med anledning av bemärkelsedagen livligt hyllad av släktingar och vänner samt nämnder och styrelser.
Uppvaktningarna började redan vid halv 5-tiden på morgonen, då familjen hyllade jubilaren och överlämnade en skrivbordslampa, läderportfölj och en blomsteruppsats. Senare infunno sig representanter för Burge erkända sjukkassa, som förärade vederbörande en subskriberad penninggåva med textad adress och läderalbum. Vidare uppvaktade deputationer från lärarkåren, kyrko- och skolråden med pengar i läderalbum, adress och en jättelik blomsterkorg. Boställsstyrelsen uppvaktade med blommor, och släktingar och vänner här och på fastlandet uppvaktade med gåvor av olika slag, däribland en, glasuppsats i kristall, skrivbordsuppsats m. m. Under dagens lopp ingingo dessutom blommor och telegrafiska lyckönskningar. På kvällen gavs supe för ett 70-tal personer, varvid femtioåringen ytterligare hyllades.

Gotlands Allehanda
Måndagen den 2 December 1946
N:r 280

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *