Femtioårig gutapåg.

I femtioåringarfas led inträder på måndag den 30 då en av de många framgångsrika gotlännihgarna i förskingringen, advokat Algot Enström i Malmö, som redan i 20-årsåldern lämnade sin fosterö för att skapa sin framtid i en annan provins.
Jubilaren är född och uppväxt vid Karby i Roma som son till lantbrukarenJ. O. Enström därstädes. Efter att ha genomgått läroverket i Visby tog han studenten i Lund 1918 och avlade sin juristexamen vid därvarande universitet 1923. Fram till 1925 innehade han i kompanjonskap Rappes advokatbyrå i Malmö och i 21 år har han nu drivit Enströms juridiska rådfrågningsbyrå, som alltjämt går i samma regim, och han har under årens lopp åtnjutit förtroende hos ett bredare klientel runtom i Skåne. Men dugligheten har även tagits i anspråk på andra håll, bl. a. är femtioåringen ordförande respektive styrelseledamot i flera fastighets- och aktiebolag i Malmö med omnejd. Nämnas kan också att han som intresserad motorman är en av Skånska automobilklubbens stiftare.
Femtioåringen är även en av de som varit upphovet till Gotlands gille i Malmö och han var under ett flertal år med i dess styrelse. På senare tid har han lämnat den aktiva föreningsverksamheten åt sidan för att i större utsträckning ägna sim kraft åt det dagliga värvet.
Personligen en gladlynt och charmerande människa har advokat. Enström tillvunnit sig mångas vänskap — ett faktum som bemärkelsedagen säkerligen kommer att vitsorda.

Gotlands Allehanda
Fredagen den 27 December 1946
N:r 300

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *