Dödsfall.

Fru Maria Pettersson, född Rubarth, Vägome i Lärbro, har i dag hastigt avlidit i en ålder av åttio år. Den bortgångna, som var änka efter hemmansägaren Gustav Pettersson, var född vid Vägome. Hon vistades nu hos sin dotter och svärson, hemmansägaren Helidor Hallgren, Vägome. Hon hade varit fullt frisk ända till i morse då hon avled, troligen drabbad av hjärtförlamning. Fru Pettersson, som var en fin och nobel kvinna och som gjort sig uppskattad och omtyckt av alla med vilka hon kom i beröring, efterlämnar som närmast sörjande den ovannämnda dottern samt en son i Amerika och barnbarn. Vidare sörjes hon av tvenne bröder, sjökapten Axel Rubarth i Visby och tullkontrollör Henrik Rubarth i Stockholm.
— I sitt hem i Hemse avled på lördagen efter en tids sjukdom fru Amanda Kviberg, maka till f. d. banvakten Emil Kviberg. Den avlidna var född i Småland men kom i unga år till Gotland. Förutom av maken sörjes hon av fyra barn, varav sonen Ivar är lagerchef i Visby, dottern Edla, gift med köpman Gerhard Siltbergh i Hemse, dottern Dagny, affärsföreståndarinna i Växjö, samt dottern Wanja, damfrisörska i Vingåker.

Jordbruksarbetaren Johan Kviberg, Annexen i Bro, har avlidit i en ålder av sjuttiosex år. Han sörjer närmast av en son i Bro och en dotter i Stockholm.

Gotlands Allehanda
Måndagen den 16 December 1928
N:r 292

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *