Stiftskollekterna.

Domkapitlet tillstyrker hos regeringen framställningar från Visby stifts missionssällskap, Gotlands soldatmissionssällskap och Visby stifts bibelsällskap att fortfarande under åren 1944, 1945 och 1946 ta upp en kollekt i stiftets kyrkor till förmån för resp. sällskaps verksamhet. Likaså tillstyrkes Visby stiftsråds framställningar om enahanda rätt att ta upp en kollekt till förmån för stiftsrådets allmänna verksamhet och en kollekt för kyrklig ungdomsverksamhet i stiftet.
Ifråga om kollektansökningen från sällskapet Kyrkosångens vänner i Visby stift framhåller domkapitlet, att flera sammanslutningar för närvarande äro verksamma för kyrkosångens höjande i stiftet.
Det vore därför önskligt, att kollektmedel för detta ändamål vid behov kunde tilldelas även andra sammanslutningar än nämnda sällskap.
Domkapitlet föreslår därför, att sällskapets framställning bifalles på så sätt, att för kyrkosångens höjande inom stiftet får i dess kyrkor under vart och ett av åren 1944, 1945 och 1946 tas upp en kollekt, som ställes till domkapitlets förfogande för att efter dess prövning delas ut till en eller flera sammanslutningar.
Kollekten för understöd till fattiga prästdöttrar inom Visby stift föreslås få utgå även för nästa treårsperiod.

Gotlands Allehanda
Tisdagen den 28 september 1943
N:r 223

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *