Landsbygden.

MÄSTERBY.
Söndagsskolfest hölls i söndags vid Mästerby missionshus. Den trevliga och välbesökta festen stod under ledning av söndagsskolans föreståndare, lantbr. Edv. Wallin, Myra, vilken hälsade de närvarande välkomna. I programmet medverkade studeranden Karl Messing från Missionsskolan med tal till barnen, fru Anna Messing, Stockholm, berättade om ett par negerpojkar i Kongo. Dessutom medverkade barnen med sång och fröken Edith Andersson, Hogrän, sjöng ett flertal sånger. Både barn och äldre bjödos på kaffe. Barnen fick roa sig en stund i det fria med lek. En god insamling företogs till förmån för söndagsskolans hednamission. Past. Herbert Nordanås avslutade med ett kort tal riktat till de äldre.

VÄTE.
Söndagsskolfest. Väte Missionsförsamlings söndagsskola hade i söndags inbjudit till sin traditionsenliga sommarfest. Samlingen skedde vid den vackra ängen hos Timans. Förutom barnen hade en talrik skara äldre även samlats. En stor del av programmet skötte barnen på ett utmärkt sätt. Församlingens sångare bidrog även med en del sånger och pastor Bloom talade till barnen. Alla de närvarande bjödos på förfriskningar och under den pausen gavs det tillfälle för barnen att leka. Till att göra festen lyckad bidrog även det strålande sommarväder som rådde. Glada och kanske en aning trötta skildes barnen åt igen för att när hösten kommer återigen börja söndagsskolarbetet.

FOLE.
Avslutningsmöte på G. M. U:s tältmöten. Under den senaste tiden har en serie möten hållits i GMU:s missionstält som varit uppsatt vid Krarnpebro. Denna mötesserie som letts av evangelist Artur Eriksson, Hemse, blev redan från början uppmärksammad och tillslutningen till mötena har varje möte varit god, somliga möten har tältet varit fullsatt av en allvarligt lyssnande skara. Vid mötena har en mängd olika krafter medverkat, bl. a. har flera civilvpl. pastorer och sångare från Slite och Visby medverkat med tal och sång. Vidare har Dalhems missionsförsamlings sångare medverkat med sång och musik vid nästan varje möte.
Söndagens avslutningsmöte inleddes av GMU:s sekr. Arnold Sandberg med bön. Efter inledningen följde sång av Dalhems-sångarna samt flera solosånger och duettsånger av Artur Eriksson och Berthil Söderström. Pastor Gösta Arnström, Dalhem, predikade om huru Gud kan lyfta människan upp ur syndens djup och mörker. Sekr. Sandberg vittnade om korset, vilket världen anser som en dårskap. Evangelist Eriksson avslöt till sist varvid han tackade markägaren som upplåtit platsen för tältet samt alla dem som medverkat i mötena med tal, sång och missionsoffer. Sist sade han några manande ord till de talrikt församlade åhörarna om hemmet till vilket varje människa kan få gå.
Under de två och en halv veckor som mötena pågått har till GMU insamlats cirka 150 kr. Sist kan sägas, skrives till redaktionen, att många av dem som gått på mötena tyckte, att serien ännu , en tid skulle ha pågått, dock hoppas man snart få samla till liknande möten i missionshus eller kanske i tält ett annat år.

LOKRUME.
Luth. söndagsskolan hade i söndags sin sedvanliga sommarfest. Festen, som hade samlat en stor del övriga intresserade, hölls i den vackra och lummiga trädgården vid Stenby.
Som inledningssång sjöngs: ”Sabbatsdag, hur skön du är”, varefter barnen samlades kring orgeln och stämde upp ett par vackra sånger.
Predikant Em. Olsson hälsade alla välkomna, nedbad Guds välsignelse över samvaron och talade över dagens evangelietext i Luk. 14 om huru vi äro kallade redan som barn till det himmelska gästabudet. ”Allt är redo”. Så följde åter ett par sånger av barnen. Därefter samtalade fru Helga Olsson, Bjärges, med barnen om ”Änglavakt” och berättade om ”011es skyddsängel” samt sjöng en sång.
En god kollekt upptogs till söndagsskolans verksamhet. Små trevliga barnböcker utdelades av söndagsskolans föreståndarinna och mottogs med glädje av hennes elever.
Villiga händer hade också ordnat med kaffeservering i det gröna, och alla bjödos på gott kaffe.
Predikant Olsson avtackade till sist alla, sam på ett eller annat sätt medverkat för att glädja barnen. Den trevliga festen avslöts med en solosång och bön.

Gotlands Allehanda
Onsdagen den 7 juli 1943.
N:r 152

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *