Idrott och Sport.

Fotboll AIK—kustartilleriet.
I morgon kl. 19 spelas på Gutavallen en fotbollsmatch mellan Visby AIK och en kombination från kustartilleriet.

Varpa.
Kring tävlingarna i Stockholm.

Resan upp på fredagskvällen gynnades av ett härligt väder, det var endast svag dyning kvar i sjön. För Idrottsföreningen Varpas kastare hade gratis resa kunnat anordnas tack vare välvilligt bistånd från stadens företag och affärsmän. Till dessa vill Idrottsföreningen Varpa framföra sitt hjärtliga tack.
Man tyckte synd om arrangörerna på söndagsmorgonen, ty himlen var grå och mulen och ett stritt regn föll. I vårt stilla sinne tänkte vi, att nu vinner Stockholm, deras kastare ha mindre varpor än vi och för dem nog säkrare i regn. Men till stort gagn både för arrangörerna och oss gotlänningar tittade solen fram, när de flesta kulorna voro klara, och försvann sedan inte på hela dagen.
Största intresset i första omgången tilldrog sig Netzlarnas och Stångas uppgörelse. Denna gång vann Stånga, till en del kanske beroende på, att Harry Netzel besvärades av ryggskott. Vi I. V.-are gladdes därför naturligtvis när senare ett annat I. V.-lag, nämligen Svärds, lyckades ta revansch.
Den lerblandade marken vållade nog i allmänhet stor förtret för gotlandskastarna. Ett lag, nämligen Erik Norman, Folke Fredin och Sven G. Engströan, besvärades dock inte av detta utan kastade hela dagen jämnt och fint. En förstaplacering blev resultatet, och det skall vidare här antecknas, att de segrade även i fjol.
Prisutdelningen förrättades av folkskollärare Dahlgren, som hela dagen sågs mysa av belåtenhet över den välordnade tävlingen. Bland åskådarna sågs även Stockholms Varpkastningsförbunds ordförande, överfältveterinär Hederstedt.
På kvällen var samkväm anordnat på Mose’backe restaurant, där en verkligt gemytlig och trevlig stämning var rådande. För Gotland talade folkskollärare Dahlgren och Edvin Malmqvist och sekreteraren i Södra Varpklubben föredrog ett intressant kåseri över föreningens öden under de gångna tio åren.
E. H.

Gotlands Allehanda
Onsdagen den 28 juli 1943
N:r 170

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *