Idrott och sport.

Sven Dahlén på Vallen.
I går morse anlände landslagsmannen och idrottsinstruktören Sven Dahlén hit från Kalmar för att under en veckas tid instruera de gotländska idrottsmännen i diskus- och spjutkastningens och kulstötningens tekniska finesser. Vi har sökt upp honom, och var bör han träffas om inte på. Gutavallen. Han är just ivrigt sysselsatt med att. förklara de olika momenten i spjutkastningens teknik för några blivande gotländska idrottsstjärnor och har föga tid över för ett samtal.
”Det är första gången jag besöker Gotland och jag måste säga att jag känner mig förvånad över det stora idrottsintresset här i Visby. Det är inte många städer av den storleksordningen som håller sig med tre så livskraftiga klubbar.

Hur står det till med formen?
På tal om bebådat uppträdande vid söndagens tävlingar ställer sig hr Dahlén en smula avvisande. Jag har för tillfället lagt mig till med en bättre förkylning och inte känner jag mig i nå’n vidare form heller. Jag kommer nog inte att ställa upp nu förrän till DM-tävlingarna hemma.
Men nu börja spjutkastarna bli oroliga att ej få lära sig nog, och den stadige blonde instruktören tackar för den uppmärksamhet han fått röna och återgår till träningen.
Alla som vilja förbättra sin teknik i kast, ha alltså bara att infinna sig på Gutavallen någon kväll efter kl. 18, då Sven Dahlén alltid står till tjänst där.
Folio.

Mälarhöjden—VIF.
I morgon mötas som tidigare meddelats Mälarhöjdens IK, Stockholm, och Visby IF i en klubbmatch i fri idrott. Det blir åttonde gången de båda klubbarna drabba samman och liksom tidigare matcher kan man även denna gång vänta” intressanta ”dueller” såväl i löpningar som hopp och kast. MIK har några av sina bästa borta men detta till trots får de hållas som knappa favoriter och det är möjligt som vid en del tidigare tillfällen att sista grenen, stafetteh, blir avgörande.
Grenarna omfatta 100, 400, 1,500 m., höjd, längd, kula, diskus, spjut och stafett 1,000 m.
Visby IF ställer upp med sitt starkaste lag så när som på Östergren, vilken står på sjuklistan.
På 100 och 400 m. är Allan Hansson favorit före Gunnar Johansson i MIK som noterat en så god tid som 51,7 på 400 m. På 1,500 m. är Harry Wallenius, tidigare Mode, favorit med sina 4,11 som bästa årsnotering. I höjd och längd har VIF sin starkaste man i Elis Klasén medan MIK har sin bästa i Gösta Svensson som noterat 6,36 i längd. I kula och diskus är Almkvist resp. Dahlgren favoriter medan det blir hårt i spjut mellan Ekroth, MIK, och Kurt Nilsson, VIF. Båda klubbarna ställa upp med tre man i varje gren.
Tävlingen bjuder även på ett extra inslag i det att Klabben Söderström ställer upp på 800 m. och Ernst Andersson, I 18, på 1,500 m. Andersson tror sig om att kunna förbättra sitt senaste rekord 3,59,2 och en tid på 3,56 är högst troligt. Jakobsson, I 18, startar även.
K. G. Larsson, Lau, startar i diskus för att avliva det gamla rekordet och han torde ha alla utsikter när han nu trimmats av instruktör Sven Dahlén.
Om Romare och Dahlén kommer att starta är inte säkert enär båda påstå sig vara i dålig form. Tävlingarna börja kl.15,00.
Mälarhöjden anlände hit idag med ett 50-tal man.
Mälarhöjdens lag i fotboll meddelades i gårdagens. tidning. För VIF ställa följande mannar upp:
Hasse Lundh, Ch. Broman, K. E. Ekström, Svärd, Blixt, Löfkvist, Kurt Nilsson, Stig Nilsson, Erik Larsson, Victor Pettersson och Kurt Ekenvik.

Tennis-DM.
Finalen i DM-turneringen i tennis avverkades i dag och i morgon. Idag kl. 15 går finalen i damsingle mellan Berit Ahlquist och Ingrid Löndahl. Kl. 16 spelas sista semifinalen: i -herrsingle mellan Gösta Welander, VTK, och Mats Söderstedt, KA 3, och kl. 17 slutligen blir det final i herrdubbel mellan H. O. Ljungberg, L. Ljunggren, KA 3, och G. Welander, Lars Hellsing VIK.
Söndagens matcher går kl. 16, då striden om DM-titeln i herrsingle står mellan L. Ljunggren och segraren i matchen Welander—Söderstedt. Kl. 17 slutligen avgöres finalen i mixeddubbel: Anna-Lisa Gottfridsson, G. Welander—S. Manhem, I. Löndahl. Därmed är DM-turneringen slut och årets tennismästare korade. Vi tippa Berit Ahlquist i damsingle och gamle mästaren Gösta Welander i herrsingle.

I Tingstäde
och socknarna däromkring bör man passa på i morgon att avlägga prov för simborgarmärket, som sker vid Flygbryggan i Tingstäde träsk. Det är sista dagen tillfälle ges för dessa prov där i trakten.

Gotlands Allehanda
Lördagen den 24 juli 1943
N:r 167

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *