Idrott och sport.

Idrottsförbundets andra årsmöte.
Hålles i Visby på söndag f. m.

Med anledning av Riksidrottsförbundets tidigare meddelade beslut kommer Gotlands Idrottsförbunds årsmöte att Helt och hållet göras om och denna procedur skall ske instundande söndag, då ombuden samlas till stadsfullmäktiges lokal kl. 10,45.
Därvid kommer samma föredragningslista som vid årsmötet den 26 april att användas och det blir alltså samma frågor som skola avgöras ytterligare en gång. Några nya ärenden torde inte ha tillkommit sedan det förra årsmötet. Den fråga som uppväckte speciellt intresse vid förra årsmötet var valet av styrelseledamöter och det är den saken, som förmodligen även nu kommer att bli brännbar.

Ernst Andersson på Stadion i kväll.
Löper 2 eng. mil mot Hellström m. fl.

Vid de stora Stadiontävlingarna i kväll, då Brandkåren, Polisen och Spårvägen stå som arrangörer och då de svenska elitlöparna åter mötas i ett par synnerligen intressanta lopp, kommer även I 18-furiren Ernst Andersson att delta. Han väckte som bekant sensation redan i korta SM-terrängen, där han blev sjätte man och efter söndagens lopp i Nynäshamn, då han bjöd Bror Hellström strid ända till målsnöret har han givetvis blivit ett särdeles aktuellt namn.
Arrangörerna för Stadiontävlingarna ha passat på att försäkra sig om honom och han kommer där att löpa två engelska mil tillsammans med Bror Hellström, Gösta Jacobsson, Borås, Bratt och Östbrink, Spårvägen, Runo Rahm, Nynäshamn, m. fl. Det återstår nu att se om vår lovande storlöpare kan få revansch för det ytterst knappa nederlaget i söndags; han har i varje fall de bästa lyckönskningar med sig över från Gotland. Intressant blir det också att se om Häggs Chicagotid på 9,02,8 skall stå sig på Stadion.
Vår senaste världsrekordman Arne Andersson skall göra en attack mot Häggs rekord på 1,500 m. tillsammans med Ahlsén och Spånga och på 800 m.
går Hans Liljeqvist in för att avliva Nys gamla rekord på 1,50,4, som stått nu sedan 1934. Sven Malmberg och Bertil Andersson, Sundbyberg, starta även.
I Idrottsbladets Europastatistik för 3,000 m. återfinnes på fjärde plats E.
Andersson, Sverige, på tiden 8,28,4. I täten ligger Hellström på 8,26,2, därnäst följa Åke Durkfeldt och Gösta Jacobsson med 8,26,4 resp. 8,28,0.
— Apropå fastlandstävlingar kan det nämnas att två gotlänningar anmälts till junior-SM i Norrköping den 18 juli, nämligen Arne Sandin, AIK, och Detlow Liljeborg, Gute, vilka båda starta i stavhopp.

AIK eller VIF till fotbollsmästerskapet?
Semifinalen går i morgon kväll kl. 7.

Den -brännande frågan bland stadens fotbollsentusiaster just nu rör sig givetvis kring: fredagens semifinal i DM-fotbollen, där de kända kombattanterna VIF och AIK skola mötas. Hur den matchen skall sluta har man svårt att bedöma, lika svårt som det alltid varit att spå något när dessa lag spelat, och även denna gång torde allmänheten kunna ställa in sig på en match med rivande fart och spänning från början tillslut. ”En gång blev det som bekant 5—5 och förlängning innan allt var klart och senast de båda lagen möttes vann AIK med 2—1. AIK ställer upp med Rune Schmidterlöw i mål, Karl-Erik: Pettersson som högerback, G. Forsman som vänsterback, Abbe Claesson högerhalv, ”Plåtarn” Eriksson, centerhalv, ”Greven” Nilsson vänsterhalv, Glyn Persson högerytter, Bror Nilsson högerinner, Inge Claesson center, Al!an Persson vänsterinner och Nils Josefsson vänsterytter.
VIF torde komma med ordinarie lag med undantag av hi Larson, som är bortrest och ersättes med reserv. Kl. 19 går matchen med Sandström som domare.
Det har stått en del diskussion om vem som skulle arrangera matchen och Fotbollförbundet har därför avgjort frågan genom det salomoniska beslutet att intäkterna skola delas lika klubbarna emellan.

Korpfotbollen.
Två cupmatcher i korpfotbollen spelades i går kväll, varvid Kommunalanställda slogo ut pressen med en klar seger på 4—0. Affärsanställda slogo ut Rörarbetarna med 4—2 sedan det sistnämnda laget haft ledning med 2—1 trots decimering till nio man.

DM i tiokamp och stafett
anordnas som. bekant på Gutavallen i veckoskiftet med I 18:s IK som arrangör. Tävlingarna börja kl. 18,30 på lördagen och kl. 19 beräknas stafetten 4X 400 m. äga rum. På söndagen börjar man på nytt med tiokampen kl. 14 och 14,30 går stafetten 4X100 m. samt omkring kl. 15 4X1,500 m. Om försök måste tillgripas komma dessa att avverkas före de nu bestämda tiderna.

Gotlands Allehanda
Torsdagen den 8 juli 1943
N:r 153

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *