Hyllningarna för Gunnar Halner.

Godsägare Gunnar Halner, Ekeby säteri, blev på sin femtioårsdag i lördags livligt uppvaktad från när och fjärran. Uppvaktningarna pågingo hela dagen och ett stort antal presenter och minnesgåvor överlämnades därvid till jubilaren, liksom mängder av blommor och ett hundratal telegram.
Redan på morgonen togo hyllningarna sin början med att familjen uppvaktade med ett armbandsur, och en stund senare infunno sig befallningsman, skogvaktare och trädgårdsmästare, vilka från samtliga anställda på Ekeby säteri till chefen överlämnade ett större cigarrskrin och tändstickshållare av brons. Av släktingar fick jubilaren mottaga en pendyl, en skrivbordsuppsats, en fruktskål och en kristallvas jämte blomsteruppsatser, medan vännerna på Gotland överräckte ett guldur med kedja, ett stort silverfat med Halner gård ingraverad, ½ duss matskedar av äkta silver, vidare en i skinn bunden textad adress och blomsteruppsats. Av vänner i Västerhaninge och Stockholm fick femtioåringen mottaga ett cigarrskrin av äkta silver, en fruktskål av samma metall, huvud- och detaljritningar i band till Ekeby säteris corps de logi samt därjämte ett förnämligt bildverk. Från vänner i Västerhaninge överlämnades till jubilaren en kristallvas med etsningar och gravyr. Av vänner inom hästintresserade kretsar i Skåne, Halland, Östergötland och Västergötland förärades femtioåringen en statyett föreställande en stegrande häst, medan skånska vänner uppvaktade med äkta skånska spettekakor.
På kvällen gavs middag för ett 120-tal gäster, däribland ett sextiotal som rest upp från Gotland, ett förhållande som på ett alldeles särskilt sätt gladde jubilaren. Vid middagen blev hr Halner givetvis föremål för ytterligare hyllningar i form av flera tal, sång m m.

Gotlands Allehanda
Måndagen den 5 juli 1943
N:r 150

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *