Födelsedagshyllningar.

Handelsbiträdet Valfred Andersson, Stånga, blev på sin femtioårsdag i torsdags föremål för synnerligen hjärtliga hyllningar. Redan kl. 4,30 på morgonen väcktes jubilaren med salut av hemvärnet och skyttegillet, vilka sedan uppvaktade med en penningsumma jämte textad adress och blommor. Vidare infann sig styrelsen för AB Malma med dir. A. Thorén i spetsen, varvid hr Thorén som personlig gåva överlämnade en större penningsumma, från firman ek ur av Bolidenguld, från styrelsen för AB Malma en käpp med silverkrycka och från fru Thorén en charmant blomsteruppsats. Hr Anderssons familj överlämnade som minnesgåva ett armbandsur. Från släktingar på fastlandet fick femtioåringen motta en flott tenntallrik med motiv från föräldra hemmet i Norrland, från släktingar på Gotland presentkort och blommor och från grannar och vänner presentkort, en penningsumma och blommor.
Vidare ingick under dagens lopp ett antal lyckönskningstelegram, och jubilaren fick dessutom motta en myckenhet blommor.
På kvällen gåvo hr och fru Andersson supé i sitt hem för ett fyrtiotal gäster, varvid femtioåringen ytterligare hyllades med tal av dir. Thorén och folkskollärare R. Dahlgren.

Gotlands Allehanda
Lördagen den 18 september 1943
N:r 215

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *