Födelsedagshyllningar.

— Småbrukaren Karl Peter Arvid Brobäck, Lärbro, fyllde sextio år den 4 juli. På högtidsdagen blev han uppvaktad dels av sina två hemmavarande söner, och dels av några vänner inom Elimförsamlingen, Rute, vilka med sin pastor i spetsen med sång, gåva och tårta i ’tidig morgonstund hyllade sextioåringen, som ända sedan 1924 varit medlem av Elimförsamlingen. Längre fram på dagen kemoro släkt och övriga vänner tillstädes och gratulerade.
Hr Brobäck har varit och är alltfort en stillsam man med en allvarlig kristen tro. Medlem av frikyrklig församling har han varit alltsedan 1910. Hr B. är även snickare till yrket. I många år var han anställd som timmerman på. Furillen, men lantställe i Lärbro.

— Som förut nämnts fyllde fru Emma Pettersson, Bjers i Lärbro, sextio år i går. Den verksamma sextioåringen, som alltjämt är i selen från arla morgon till särla om aftonen och som gjort sig känd som en framstående jordbrukarkvinna, bor alltjämt på gården, vilken numera innehas av äldste sonen, som gjort den till något av en mönstergård. Med anledning av bemärkelsedagen blev hon i går uppvaktad av anhöriga, släktingar och vänner vilka överräckte presenter o. blommor. Vid en festlighet i hemmet på kvällen för ett antal inbjudna släktingar och vänner blev hon givetvis föremål för ytterligare hyllningar bl. a. i form av tal, i vilka hon tillönskades en lyckosam och ljus levnad i fortsättningen.

Gotlands Allehanda
Fredagen den 9 juli 1943
N:r 154

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *