Dödsfall.

Efter en tids sjukdom avled i går eftermiddag i sitt föräldrahem i Hälsingland pastor Edvin Hallberg, föreståndare för baptistförsamlingarna i Visby och Stenkumla. Han var vid sin bortgång endast något över 42 år gammal. Pastor Hallberg drabbades i våras av en svår sjukdom, för vilken han sökte specialist i Stockholm. Ingenting var emellertid att göra, och igår avled han som nämnts i föräldrahemmet, dit han reste för någon månad sedan.
Den bortgångne prästmannen och församlingsherden var född i Haddångsnäs i Hälsingland den 9 april 1901. Redan i unga år religiöst intresserad anslöt han sig till baptisterna och genomgick Betel’ seminariet, från vilket han efter obligatoriska studier utexaminerades för att därefter ägna sig åt prästens kall. I ett tiotal år var han sålunda pastor och församlingsföreståndare vid baptistförsamlingen i Mariefred och erhöll från den 1 april 1939 transport och förordnande för, samma befattning i Visby och Stenkumla.
Trots sin relativt korta verksamhetstid på Gotland hade han hunnit göra sig uppskattad och omtyckt såväl av sin församling som av andra med vilka han kom i beröring. Stilla och försynt vandrade han sin väg, men var inte, desto mindre i besittning av en stor predikogåva och ett strålande intellekt. Redan tidigt hade han också fått det omdömet om sig, att han var en av de bästa förmågorna inom svenska baptistsamfundets predikantkår. Hans bortgång innebär sålunda inte bara en svår förlust för de anhöriga och de gotlandsförsamlingar för, vilka han vid sin mänskligt att döma alltför tidige död stod som ledare, utan förlusten är också kännbar för det svenska baptistsamfundet som sådant.
Den bortgångne prästmannen, som bl. a. var ordförande för Gotlands distrikt av baptistförsamlingar samt kassör i länskommittén för Norgehjälpen, sörjes vid sin död närmast av maka, fru Erica Hallberg, född Wohlgemuth, vidare av två minderåriga söner, två bröder, en syster, lärarinna i När, samt föräldrar i Norrland.

Gotlands Allehanda
Måndagen den 5 juli 1943
N:r 150

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *