Biskopsvisitationen i Hejde och Väte

fredag, lördag och söndag gick programenligt och biskopens inspektion av kyrkor, arkiv och kyrkogårdar, skolor etc. gav icke anledning till , anmärkning. Visitationen inleddes med besök i Hejde skola på fredagen, varpå följde barngudstjänst i Hejde kyrka och senare besiktning av Hejde och Väte kyrkor. Dagen avslutades med aftonsång i Väte med predikan av biskopen.
Lördagen ägnades åt besök i Väte skolor och barngudstjänst i kyrkan, varpå följde granskning av pastorsexpeditionen och till sist ungdomsgudstjänst i Hejde kyrka.
Igår voro båda församlingarna sammanlysta till högmässa i Hejde kyrka, där biskopen predikade och efter högmässan höll visitationsstämma. Såväl vid denna som under den föregående visitationen befanns allt i god ordning. Menigheten deltog allmänt i sammankomsterna och gudstjänsterna. Vid visitationen närvoro prosten Reuser och stiftsadjunkten Lundell. Efter visitationsstämman igår gavs middag i Hejde prästgård för utom biskopen och prästerskapet i övrigt ett stort antal inbjudna, kyrkoråd och skolråd i båda församlingarna m. fl.

Gotlands Allehanda
Måndagen den 6 september 1943
N:r 204

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *