HEMSE

Hemse Friförsamling
höll i går eftermiddag sitt årsmöte i Missionskyrkan, varvid medlemmarna mangrant hade samlats.
Som en inledning läste pastor Sören Andersson 121 psalmen och höll en kort betraktelse över detta bibelord, varpå förhandlingarna vidtogo. Till ordförande för dagen valdes handl. Erie Johansson och till sekreterare lantbr. Karl Jakobsson, Hulte. Av den föredragna årsberättelsen framgick, att församlingen under år 1941 varit livligt verksam och uträttat ett gott arbete. Kassaomslutningen var under året kr. 5,107:48 och ansvarsfrihet beviljades. Till styrelseledamöter omvaldes lantbrukarna Karl Jakobsson, Hulte, samt Karl Skoggren, Sindarve, och till suppleant Harald Jacobsson, Hulte. Till revisorer utsågos lantbrukarna Oskar Karlsson, Koparve i Linde, och Gustaf Larsson, Halldings, med Edmund Rundby och Birger Johansson som suppleanter. Till församlingsföreståndare valdes pastor Sören Andersson och till vice föreståndare lantbr. Gustaf Korsman, Halldings. Juniorledare blevo Eric Johansson, Sören Andersson, Holger Johansson, Wera Nilsson och Eva Korsman. Matrikeln föredrogs och godkändes med någon justering. Till föreståndare för söndagsskolan omvaldes Harry Jonsson och till lärare omvaldes de förutvarande. Organister och festkommitté omvaldes likaledes. Arvodet till vaktmästarinnan skall för innevarande år utgå med 200 kronor. Till G. M. U. lämnades ett anslag på 200 kronor.
Med anledning av att församlingen under året kan fira 60-årsminnet av sin tillblivelse, uppdrogs åt pastor och styrelse att utarbeta program till en minneshögtid. Frågan om huruvida församlingen vill att höstens distriktsmöte med Gotlands och Södermanlands distrikt skall hålas här, bordlades till nästa församlingsmöte. Vidare beslöt man att Församlingens traditionella årsfest i år skulle få prägel av finlandsfest, och den kommer att hållas den 15 februari. Ett par norrlandsförsamlingar erhöllo 15 kr. var i anslag. Styrelsen fick i uppdrag att utföra en del reparationsarbeten i lilla salen i Missionskyrkan.
Under en pans i förhandlingarna bjöd familjen Karlsson, Koparve i Linde, samtliga närvarande på kaffe. Årsmötet präglades av god stämning och tillförsikt inför det nya arbetsåret.
Vid konstituerande sammanträde med styrelsen utsåg denna till sin ordförande kamrer Hugo Nilsson efter handl. Eric Johansson, som undanbad sig återval.

Gotlands Allehanda
Lördagen den 17 Januari 1942
N:r 13

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *