Svår jaktolycka i Eskelhem.

Ung man vådaskjuten till döds av sin broder.
I Eskelhem inträffade i går middags en jaktolycka, som kom att kräva en ung mans liv och vid vilken omständigheterna äro speciellt sorgliga. Händelsen har också väckt allmän förstämning i orten.
Då bröderna Axel och Tore Wickman från Rovide i Eskelhem vid tvåtiden voro ute på andjakt i en kanal cirka 1 km. från deras hem, råkade nämligen den äldre brodern Axel på cirka 1/2 meters håll fyra av ett skott, som träffade den yngre brodern i ryggen strax under vänstra skulderbladet. Axel Wickman delvis bar och delvis skjutsade på cykel sin svårt blödande bror till hemmet, varifrån man skyndsamt beställde ambulans, som också fort var på platsen. Trots snabb transport till lasarettet gick det dock inte att rädda Tores liv, utan den unge mannen avled strax efter framkomsten till sjukhuset.
Den omkomne, som endast var sexton år gammal, var yngste sonen till änkefru Ester Wickman. Han var en duktig och omtyckt pojke, som var sin moders stöd nu, då alla de övriga bröderna voro inkallade till militärtjänst.
Landsfiskal Justus Jakobson har nu hållit förhör om olyckan, och Axel Wickman har därvid berättat, att brodern och han befunno sig vid den ovannämnda kanalen, då en and flög upp. Axel uppmanade därvid brodern, som befann sig cirka 1/2 meter framför, att böja sig ned, så att han kunde få skott på anden. Så skedde också, men just som skottet gick av reste sig Tore och träffades i ryggen.

Gotlands Allehanda
Fredagen den 2 Augusti 1940
N:r 176

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *