Småland och Västernorrland.

Brist på arbetskraft till jordbruket. — Även kvinnlig arbetskraft saknas.
Länets arbetsförmedlingsanstalt har nu framlagt sin redogörelse för verksamheten under juli månad.
Till jordbruket har tillgången på arbete varit av mindre omfattning än under de närmast föregående månaderna. Brist på arbetskraft föreligger alltjämt.
Till stenbrotten på norra Gotland ha rekvirerats ett 80-tal sten- och grovarbetare. Arbetskraft för detta ändamål har till stor del måst anskaffas genom samarbete med arbetsförmedlingskontor i Kalmar och Västernorrlands län. För de pågående försvarsanläggningarna ha behövts betong- och grovarbetare. Tillgången på sökande till detta arbete har varit tillräcklig.
På sjömansförmedlingen har tillgången på platser varit obetydlig.
På manliga avdelningen ha gjorts 198 ansökningar om arbete av 195 arbetssökande personer, av vilka 40 voro försörjningspliktiga. Av 247 lediga platser ha 217 blivit tillsatta.
Av dessa siffror komma på ungdomsförmedlingen 26 ansökningar, 24 lediga och 19 tillsatta platser.
På kvinnliga avdelningen ha gjorts 119 ansökningar om arbete av 106 arbetssökande personer. Av 163 lediga platser ha 90 blivit tillsatta. Av dessa siffror komma på ungdomsförmedlingen 20 ansökningar, 16 lediga och 13 tillsatta platser.
Utöver dessa av arbetsförmedlingsanstalten tillsatta platser ha i samverkan med annan anstalt 2 arbetssökande placerats utom länet.
Trots att tillströmningen på platser på kvinnliga avdelningen under månaden varit mindre än under juli 1939 stå många platser obesatta på grund av brist på sökande.

Gotlands Allehanda
Måndagen den 5 Augusti 1940
N:r 178

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *