Skogseld i Stånga.

Norrgående godståget tändepå tre ställen.
Vid halv 12-tiden i middags utbröt skogseld invid järnvägslinjen på en sträcka mellan Tjängdarve hållplats och Stånga station. Det var norrgående godståget som antänt den ljung-, rika skogen på inte mindre än tre ställen.
Elden, som varsnades så gott som omedelbart, fick god fart från början och spred sig tämligen snabbt ända fram till landsvägen BursHemse. Mycket civilt folk kom genast tillstädes och även från ett par militärförläggningar anlände manskap, som genast satte i gång med släckningsarbetet. Emellertid var för det också blev ganska svårt att för det blev också ganska svårt att få fram vatten. Tack vare god hjälp inte minst från tillstädeskomna kvinnor, gick det dock något så när med vattenframforslingen. För släckningen kom även sand ifråga och vidare har man gått till kamp mot elden med ruskor o. dyl. Vid 2-tiden i middags ansågs elden begränsad med eftersläckning pågår. Vatten för eftersläckning har av extratåg nu framförts till brandplatsen.
Enligt preliminära uppgifter anses 20-30 tunnland skog ha blivit härjade av elden.
Den brunna skogen tillhör lantbrukare i Stånga och närgränsande socknar. Större delen av det, som brunnit, torde tillhöra lantbrukare Josef Jakobson, Bosarve i Stånga.

Gotlands Allehanda
Måndagen den 10 juni 1940
N:r 131

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *