Mästerbytinget en insats för försvarslånet.

I försvarslånets tecken kommer Mästerbytinget i morgon att gå. Det är meningen, att ett krafttag skall göras för försvarslånet. Föreningar och enskilda böra passa på tillfället att teckna på de listor, som komma att tillhandahållas på festplatsen. Den som tecknar på får själv välja den bank han vill anlita för inbetalningen. Pengarna kunna däremot icke betalas vid teckningen, utan få inbetalas vid tidpunkt som tecknaren själv önskar.
Det är ett förstklassigt program man bjuder vid denna fest. Den synnerligen populäre ”radiomajoren” Arvid Eriksson talar om ak, tuella förhållanden inom vår beredskap, fältteatern uppträder med hela turnéprogrammet och SGU:s välkända folkdansare bidra till underhållningen. Alltså ett program, som man inte ofta är i tillfälle att bjuda den gotländska allmänheten, varför man har rätt att vänta, att det skall bli storinvasion till den underbara Prästängen i morgon.
Visbybor, som ännu ej bestämt sig för att resa till Mästerby, ha ännu en möjlighet att få komma med i den buss som avgår från Söderport kl. 8,30 precis. Några platser äro nämligen ännu lediga i bussen. Anmälan till tel. 111. Den andra bussen går kl. 11,30, ej kl. 12 som förut uppgivits.

Gotlands Allehanda
Lördagen den 27 Juli 1940
N:r 171

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *