Låt det bli fest på Barnens Dag!

I dag är det de febrila förberedelsernas dag.
Barnens Dag det är för barnen något av julafton. Och kanske också för de vuxna. Nu är det inte mer än knappt ett dygn kvar innan tvådagarsfestligheterna ta sin början här i Visby, och förväntan är stor både hos stora och små. Alla vilja göra något trevligt av Barnens Dag. De som äga flaggstång kunna hjälpa kommitterade att skapa feststämning genom att låta flaggan gå i topp de två dagarna. Den fosterländska symbolen är väl oss mera kär nu än någonsin.
I morgon bittida kl. 8 komma två käcka trumpetare att blåsa in Barnens Dag på olika platser i staden.
Största attraktionen vid årets Barnens Dag blir naturligtvis det framträdande som Leon Björker och Ruth Moberg göra vid söndagskvällens festligheter. Kommitterade hoppas att alla Visbybor ta vara på detta sista tillfälle att höra dessa utomordentliga artister från Operan.
Paviljongen håller nu på att förvandlas till sin interiör. Barnens dag har fått låna en vpl. konstnär till dekoratör och han är nu som bäst sysselsatt med att låta fantasien rinna ut genom penselspetsarna. En hel del är redan klart och det lovar gott för helhetsintrycket av lokalen.
På festplatsen kommer förutom omnämnda attraktioner även en munspelssextett från Visby att framträda. Det är ju inte så vanligt att man uppträder med detta litet ringaktade instrument, men åhörarna bli säkert förvånade när de få höra vad tränade musiker kunna åstadkomma med munspel.
Deltagarna i festtåget uppmanas att infinna sig precis kl. 2 lördag e. m. vid Solbergaskolan. För sen ankomst tillåtes inte, för kommitterade behöva timmen före tågets avgång för att ordna sina trupper i rätt slagordning. Och så skola barnen komma ihåg att hämta sina insamlingsbössor i Norrbys bokhandel i kväll kl. 6-7,30.

Gotlands Allehanda
Fredagen den 2 Augusti 1940
N:r 176

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *