Landsbygden. Hörsne.

HÖRSNE.
Skolexamen har hållits i Hörsne. Skolan var som vanligt prydd med blommor och björkar. Enär särskild avgångsprövning icke ägt rum i år, blev det i första hand sjätte klassen i folkskolan, som fick visa vad den kunde.
Efter förhöret följde kaffepaus. Sedan sjöngos några sånger, varpå skolråds-ordföranden prosten Reuser redogjorde för skolgången under läsåret och meddelade flyttningarna. Statistiken visar många frånvarodagar på grund av naturhinder, vilket är lätt förklarligt, då vägarna under den stränga vintern ofta voro, oframkomliga. Antalet lovdagar med giltiga skäl var relativt litet.
Följande elever fingo avgångsbetyg enligt § 47 i folkskolestadgan: Karl Annas, Tore Olofsson, Åke Vallin, Bertil Pettersson, 011e Jacobsson, Gunnar Lindström, Sigrid Larsson, Sig-Britt Olsson, Engegerd Nygren, Lisa Andersson och Tyra Lundin. Ordinarie läraren har under läsåret haft tjänstledighet vid två tillfällen — under 1 månad på höstterminen på grund av militärtjänstgöring och under 2 månader på vårterminen på grund av sjukdom. Ordföranden uttalade sin tillfredsställelse över att vikariefrågan kunnat lösas, så att skolarbetet kunnat fortgå nästan utan avbrott.
Med utgångspunkt från några ord av Victor Rydberg talade sedan prosten om innebörden av flaggans dag och den glädje vi alla böra känna över att bo i Sverige men också om det ansvar, som var och en bör känna inför att vara svensk.
Som avslutning sjöngs ”Herre signe Du och råde”.

Gotlands Allehanda
Tisdagen den 11 juni 1940
N:r 132

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *