Idrott och Sport.

Karlskrona vann kungakannan.
Visby nu på 50:e plats i Riksmarschens stadstävling, kan bli nr 10.

Svenska gångförbundet har nu offentliggjort en första preliminär sammanställning över tävlingen mellan Sveriges Städer i Riksmarschen om det av konungen skänkta hederspriset. Sammanställningen grundar sig på de skriftliga rapporter som t. o. m. onsdag kväll inkommit till förbundet, varför det kan bli åtskilliga omkastningar i slutställningen.
Redannu kan emellertid meddelas att Karlskrona vunnit stadstävlingen med Landskrona på andra, Karlshamn på tredje och Askersund på fjärde plats. På femte plats ligger nu Ronneby, varför Blekinge alltså har tre städer bland de fern främsta. I denna sammanställning ligger Visby i kön, nämligen på 50:e plats med endast 1,036 deltagare.
Som bekant var det ju över tre gånger så många som telefonrapporterats. Även om man helt frånräknar militären är Visby uppe i nära 2,000 deltagare. Den stora skillnaden beror på att någon skriftlig rapport i onsdags inte kommit beträffande banan från Gutavallen under sista veckan, där det som bekant var nära 1,000talet startande då. Vidare kan man räkna med att av de många militärer som gått flera hundra äro skrivna i Visby, varför Visby har stora möjligheter att kliva högt upp vid den slutliga sammanställningen. Utan allt för stor optimism kan man räkna med att Visby kommer ung. på tionde plats i sluttävlingen. Detta under förutsättning att alla som arrangerat komma att rapportera även skriftligt. Sista dagen för sådan rapport är i morgon.

Gotlands Allehanda
Fredagen den 4 Oktober 1940
N:r 230

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *