Idrott och sport.

Boxningsklubben
har sammanträde på söndag eftermiddag å Södra kafet, varvid man bl. a. skall besluta om ev. uppvisningar.

Varpa.
Idrottsföreningen Varpas till om söndag å programmet upptagna tävlan om Kjellbergs-pokalen har på grund av. mellankommande orsaker blivit uppskjuten och hålles söndagen den 8 sept. i Åhsbergska hagen med början kl. 10 f. m.

Einar Norrby deltar i Stockholmsloppet.
Många elitmän redan anmälda.

Det 14:e Stockholmsloppet, som går nästa fredag med start och mål i Stadion får i år även gotländskt deltagande då Einar Norrby, Gute, nu har anmälts till loppet. Efter den goda prestation han gjorde i maraton-SM kom denna anmälning inte aldeles oväntat och det skall bli intressant att se vad han kan göra bland stjärnorna i Stockholmsloppet. En hel samling elitmän ställa upp däribland maratonsegraren Plamé Shoore Jonsson, Tedde Jensen, skidlöparna Alvar Hägglund och Herbert Södergren, från Hofors, Jonas och Lars Larsson, Sollefteå, m. fl. Distansen är 25 km. och starten går kl. 18,15.

Tre gotlänningar till Fredrikshofs tävlingar.
Norrby blir inte ensam gotlänning i Stadion på fredag, ty det kommer upp en hel kvartett idrottsmän härifrån. Som förut nämnts skola K. A. Söderström och Allan Hansson starta i resultatgränstävlingen på 800 m. och Anders Dahlin ställer upp på 3,000 m., där han alltså får sällskap med Mäki.

Fotboll-DM tar sin början.
Två matcher spelas i morgon.

Distriktsmästerskapet för seniorfotbollen kommer att börja i morgon med två matcher, en i Visby och en i Slite. På Gutavallen spelar kl. 5 AIK mot I 18 och i Slite mötas Gute och Slite. Segraren i denna uppgörelse möter Visby IF nästa söndag.

Visbycyklister till Södertäljeloppet.
Två visbycyklister, nämligen Gösta Booberg och Bert Andersson, komma att deltaga i Södertäljeloppet, som köres i morgon söndag. De avreste från Visby i går kväll.
I morgon köres också andra omgången av VCK:s klubbmästerskap på 5 mil. Starten går kl. 5 från Södra järnvägsstationen och banan är den vanliga med vändpunkt i Atlingbo.
Samtidigt anordnas prov för cykel-turistmärket på två mil. Anmälningar mottagas vid starten och turistmärkes-åkarna beräknas starta kl. 5,15. De som önska avlägga prov för cykelmärket på fem mil kunna även få göra detta.

Stafetten avgörande i VIF-Gute-matchen?
Tävlingarna börja kl. 1 i morgon.

Morgondagens idrottstävlingar på Gutavallen se verkligen ut att bli av bästa klass trots att inte spårvägsmännen komma. De fingo, som redan meddelats, startförbud av Svenska Idrottsförbundet på grund av att svenska mästerskapen gå samtidigt. I stället komma Åke Lindstedt på 5,000 meter, H. Andersson, I 18, DM-segraren på 100 och 200 m. startar nu på 100 m. och i längd. Vidare kommer en 400 meters-löpare från KA 3, som tidigare ej startat här och så ha både Gute och VIF alla sina bästa män med, vilka borga för att tävlingarna bli intressanta och spännande.
Vem som kommer att vinna klubbmatchen är omöjligt att på förhand tippa och det troliga blir att slutgrenen, stafett 1,000 m., blir avgörande. Två man pr klubb och gren starta och poängberäkningen blir 5-3-2-1, i stafett 4-2.
Tävlingarna taga sin början kl. 1 e. m. och beräknas vara avslutade strax före kl. 3 för att publik och tävlande skall hinna vara med i medborgarfesten på pavilj ongsplanen.

Klart för simkampen Nynäshamn-Gotland.
Jämn strid väntas i morgon.

I kväll reser ett starkt gotländskt simmarlag till Nynäshamn för att i morgon ta upp striden mot n5näsborna på deras egna banor. Distriktsmästerskapen i Slite visade att gotlänningarna just nu inte äro att leka med och det blir nog en jämn uppgörelse denna gång. I fjol vann Nynäshamn rätt överlägset ute i Slite och tog hem folkskollärare Lindströms vandringspris, nu gäller det för våra simmare att få med sig den trofen till Gotland.
Slite och Visby bidra med lika delar i truppen och sedan kommer också KA 3 med sina båda trumfäss, Sjöberg och Theorin. På 200 ni. bröstsim starta Hellsing och Nils Randahl, på 100 m. fritt Sjöberg och Theorin, på 100 m. ryggsim Sjöberg och Hellsing, i lagkappen fyra gånger två längder Sjöberg, Theorin, Seger och Hellsing och i raka hopp Blom och Kurt Andersson. I damernas simningar starta på 100 m. bröstsim Ulla öhman samt ev. Birgit May eller Gunnel Segerlund, på 100 ni. rygg Gerd Fries och Ulla Öhman, på 100 fritt Gerd Fries samt någon av de andra visbysimmerskorna. I lagkappen starta Fries, May, Segerlund och Öhman.
Vidare kommer ett pololag att tas ut inom truppen, där delta bl. a. slitesimmarna Falk, B. Randahl, Boström, K. Karlsson och från Visby delta Weylandt ev. Seger.

Gotlands Allehanda
Lördagen den 24 Augusti 1940
N:r 195

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *