Idrott och sport.

Årets Visbyspel i morgon.
Många fastländska idrottsmän mot Gotlands bästa.

I morgon ha vi åter Visbyspelen här med stora idrottstävlingar, stadslöpning, fotboll och annat på programmet. Krisläget tycks inte ha inverkat på möjligheterna att ordna tävlingarna och förutsättningarna för en trevlig och spännande idrottsdag synes vara goda.
En del kända fastlandsidrottsmän komma hit till friidrottstävlingarna i morgon eftermiddag. Walle Rahmqvist, kulstötaren, är redan här i egenskap av beredskapsman och i dag anlände hit sundbybergstruppen med spjutkastaren Rådström, medeldistansaren Rulle Eriksson, diskuskastaren Arne Hellberg samt höjdhopparen Olle Jonsson, Spånga.
Anmälningslistan till dessa tävlingar har nu utökats med över 15 man. I 18 har fått fram ytterligare 8-9 man, Tingstäde TK kommer med fem man, däribland Esse Pettersson på 3,000 m. och Wiklund i längd, och Klintehamns IK ämnar skicka två man, nämligen Smith i längd och 100 m. samt Lundgren i kula. Gute har anmält dam-stafettlag och fyra deltagare till slungbollen.
I stadslöpningen blir det 14 lag. KA 3 har anmält ytterligare ett lag men Slite har däremot måst lämna återbud. Uppropet till detta lopp sker kl. 10,15 och startskottet går sedan när norrtåget har passerat.
Fotbollsgästerna, Gröndals IK från Stockholm, anlände hit i morse, då laget i kväll skall möta VIF kl. 7. I morgon kväll kl. 6,30 blir det match mot en militärkombination.

Boxning.
Söndagen den 9 juni kommer Visby boxningsklubb att anordna en kurs i regeltolkning o. tävlingsbestämmelser. Nils Hägglund blir ledare och intresserade kunna samlas söndag kl. 10,30 vid Lilla Caféet, Mikaelsgränd, medförande träningsgrejor.

I 18 överraskade.
Slog AIK med 1-0 i sista seriematchen.

Sista matchen i enkelserien spelades i går på I 18:s gropiga idrottsplats och till allmän överraskning lyckades infanteristerna bryta AIK:s segerrad. Utgången av matchen var emellertid av underordnad betydelse, enär AIK redan förut klart vunnit serien.
I 18 tog inledningsvis spelet i sin hand och efter 25 min. spel gjorde vi. matchens enda mål med en grann nick. Så snart AIK-arna lärt känna planens ojämnheter gled initiativet mer och mer över till dem och matchen slutade med en konstant AIK-press, rik på målchanser och goda skott. Men I 18:s skicklige målvakt var omöjlig att överlista. Domaren var svag vad hands beträffar och berövade AIK bl. a. ett par straffar.

Gotlands Allehanda
Lördagen den 8 juni 1940
N:r 130

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *