Hemse.

Ombildning av polisdistrikten?
Kommunalfullmäktige hade i går kväll extra sammanträde för att avge yttrande över ett förslag att uppdela Hemse landsfiskalsområde i nya polisdistrikt. Landsfiskalen hade föreslagit att varje ting skulle bilda ett polisdistrikt och fullmäktige beslöto i enlighet därmed uttala att om det nuvarande området ej kan bibehållas de i så fall föronda att socknarna i Hemse ting, Hemse, Alva, Rone och Eke, skola bilda ett distrikt.

Förslag om vedpanna i kommunalhuset.
Vidare behandlade fullmäktige ett förslag att insätta en vedeldningspanna i kommunalhuset, då det ansågs mindre lämpligt att riva bort oljeeldningsaggregaten från den nuvarande kokspannan. Detta låter sig emellertid göra för en relativt låg kostnad men i så fall erfordras en särskild pannskötare, vilket skulle bli ganska dyrt. Den föreslagna ved-eldningspannan skulle parallellkopplas med den nuvarande och i en framtid användas vid centralvärmeanläggningen i skolhuset. Kostnaden beräknades till 1,700-1,800 kr., som skulle bestridas av medel som inflyta i hyra för skolorna.
Hr Wittberg kunde emellertid meddela att skollokalerna vid terminens början komma att tas i bruk för sitt egentliga ändamål, varför hyra i fortsättningen ej är att påräkna. Redan influten hyra täcker dock mer än dubbelt kostnaderna för installeringen.
Några ledamöter tvekade dock att besluta en ny så pass stor extra utgift och ville fundera på saken. Frågan blev för den skull bordlagd till ett extra sammanträde, som skall hållas i nästa vecka.

Gotlands Allehanda
Lördagen den 10 Augusti 1940
N:r 183

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *