Dödsfall.

Hemmansägaren Lars Nilsson, Österby i Fide, avled på onsdagen i en ålder av 64 år. Nilsson var en i sin hemsocken mycket uppskattad och omtyckt man, vilken beklätts med många förtroendeuppdrag. Sålunda var han sedan flera år tillbaka kyrkvärd, medlem av skogsvårds-kommittén m. m. Närmast sörjes den bortgångne av maka samt tvenne döttrar, den ena gift med lantbr. Viktor Johansson, som nu brukar gården vid Österby.
I går kväll avled i sitt hem vid Tjuls i Eskelhem hemmansägaren Walfrid Göransson. Han skulle i december ha fyllt 60 år. Efter en längre tids ohälsa tog sjukdomen nyligen en svårartad vändning och livet stod ej att rädda.
Hr Göransson var en av de ledande kommunalmännen i Eskelhem. Han har varit ordförande i kommunalnämnden, kyrkokassör, ledamot av kyrka- och pastoratskyrkoråden och av boställsstyrelsen för Eskelhem, vidare har han varit huvudman och styrelseledamot i Eskelhems sparbank, kyrkvärd under mänga år, skiftesgodeman m. m. Personligen efterlämnar han minnet av en vänsäll och hjälpsam man och hans bortgång har väckt förstämning i orten.
Närmast sörjes den avlidne av maka, åldrig fader samt tvenne bröder.

Gotlands Allehanda
Lördagen den 10 Augusti 1940
N:r 183

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *