Stadsfullmäktige

i Visby kallas att sammanträda i sin lokal å rådhuset tisdagen den 8 november 1938 kl. 6,15 e. m., varvid till behandling förekomma följande ärenden:
1) Val av justeringsmän samt bestämmande av tid och plats för protokollets justering och offentliga uppläsning.
2) Avskrift av Kungl. brev den 6 oktober 1938 till länsstyrelsen i Gotlands län, enligt vilket Kungl. Maj:t ej funnit skäl bifalla stadsfullmäktiges anhållan, att jämlikt bestämmelse i lag angående införande av lagen om boutredning och arvskifte Konungen måtte förordna, att den äldre lagen rörande bouppteckningars upprättande måtte gälla för Visby stad intill utgången av år 1943.
3) Skrivelse från magistraten angående utsedda ledamöter av stadsfullmäktige för åren 1939—1942.
4) Skrivelse från folkskolläraren Gustav Enekvist, vari han, som blivit vald till ledamot av fullmäktige för åren 19391942 i båda valkretsarna, avsäger sig mandatet för 2:dra valkretsen.
5) Magistratens förslag till särskild ordningsföreskrift angående fastighets adressnummer.
6) Val av andre rådman.
7) Mellankommunala prövningsnämnden med sju protokollsutdrag angående fördelningen av progressivskattens grundbelopp.
8) Drätselkammarens yttrande i det av länsstyrelsen till fullmäktige återremitterade ärendet angående stadsfogdens löneförmåner (trycket nr 20).
9) Begäran av drätselkammaren om ett anslag å 1,500 kronor för verkställande av en allsidig utredning av stadens befattningshavares pensionsfråga.
10) Begäran av drätselkammaren om ett förslagsanslag å 1,500 kronor för utredning av frågan om åtgärder för avhjälpande av olägenheten med kloakutloppen i havet.
11) Drätselkammaren med förslag till skattesats för skogsaccis innevarande år.
12) Drätselkammarens yttrande över kommitterades för startande av en rikskampanj mot svärjandet och mot råhet i tal och uppträdande begäran om anslag.
13) Anhållan av Visby Simsällskap om åtgärder för anordnande av lämplig plats för simsportens utövande i Visby.
14) Anmälan om till drätselkammaren remitterade ärenden.
15) Byggnadsnämndens yttrande över det återremitterade förslaget till taxa för vissa mätningsarbeten m. m. i staden Visby.
16) Ansökningar om utsträckt utskänkningstid å stadshotellet.
Till förestående ärenden hörande handlingar äro för ledamöter av stadsfullmäktige tillgängliga å sekreterarens expedition under vanlig mottagningstid samt eljest efter särskild överenskommelse med denne.
Visby den 3 november 1938.
Ordföranden.

Gotlands Allehanda
Fredagen den 4 November 1938
N:r 256

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *