SLITE

Legala notiser:
Född: 31/3 Cementarbetare Hilmer Gustaf Andredg Walls dotter, Slite.
Vigde: 2/4 Jordbruksarbetare Knut Johan Herman Bingström och Gunborg Maj Gabriella Bergklint, Slite.
Död: 5/4 Fru Anna Hildur Johansson f. Karlsson, 62 år, Othem.

Norra Gotlands stråkorkester
gav i går konsert i kommunala mellanskolan inför en publik, som kunde ha varit talrikare.
Konserten inleddes med Hugo Larssons Gotlandspotpurri nr 4 och ”Skandinavisk svit”. Ur det rikhaltiga programmet må f. ö. nämnas Brahms ungerska danser nr 5 och 6 av orkestern, Adagio av Schubert, utförd på cello av hr Nils Ljungberg, samt ett Adagio av Beethoven med kantor Hansson som solist vid flygeln, ett av konsertens starkaste nummer. Som avslutning spelades på begäran ”Tomtarnas paradmarsch”. Folkskollärare B. Arwidson sjöng med verklig bravur ett par arior av Kålmån och Lehar, bl. a. ”Präriens ros” och ”Du är min hela värld”. Hr Arwidson har ett omfattande röstomfång och ovanligt stark och fyllig stämma, för vilken salen nästan verkade för liten.
Konserten gav som helhetsintryck ett obestridligt bevis på amatörsällskapets utveckling och uppryckning på senare år. Vad som ännu fattas är en dirigent i ordets egentliga betydelse, då samtliga nuvarande krafter behövas på sina särskilda håll i orkestern.
I ett inledningsanförande frambar rektor Wadman sitt tack till samtliga medverkande för deras storslagna erbjudande att överlämna hela inkomsten av konserten till skolans flygelfond. Orkesterns medlemmar äro som bekant bosatta på rätt skilda håll och ha således måst underkasta sig en hel del besvär för att samlas i Slite. En livligare tillslutning till konserten kunde sålunda redan ur denna synpunkt ha varit påkallad.

Gotlands Allehanda
Torsdagen den 7 april 1938
N:r 80

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *