Sextioåring.

John Ström.

En av Gotlands mera kända jordbrukare nämndeman John Ström, Gerungs i Rute, ingår på torsdag i sitt sjunde decennium. Han är nämligen född den 25 augusti 1878 och brukar sedan många år fädernegården. Han har gjort sig känd som en framstående jordbrukare och driftig person, som förutom ledningen av gårdens skötsel även ägnat sig åt skogsaffärer o. dyl. Men hans tid räcker därjämte till för en hel del offentliga uppdrag, som han under årens lopp beklätts med, även om hån på senare tid avsagt sig vissa förtroendeposter. Under ett tjugotal år var han sålunda ordförande i kommunalstämman.
Vidare är han alltjämt sedan 1912 ordförande i hästuttagningsnämnden och innehar sedan 1926 sammma post i skogsvårdskommittén. Nämndeman är han likaledes sedan 1926.
Till sin läggning är jubilaren en gladlynt och gemytlig man, redbar och pålitlig i sina förehavanden samt en god representant för den hedervärda odalmannastammen. Genom sitt glada väsen och sina övriga personliga egenskaper har han förskaffat sig en lång rad vänner både utom och inom socknens gränser. Visst är också att många bevis på vänskap och uppskattning skola inströmma till Geriumnes änder den stundande sextioårsdagen.

Gotlands Allehanda
Tisdagen den 23 Augusti 1938
N:r 193

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *