På sin femtioårsdag

i går blev fanjunkare Ernst Ekström hjärtligt hyllad av kamrater och vänner.
Kl. 7 på morgonen uppvaktade musikkåren med revelj och regementets marsch, varefter underofficerskårens ordförande fanjunkare Fondelius framförde underofficerskårens lyckönskningar samt överlämnade ett guldur jämte presentkort. Kl. 10 uppvaktade chefen för specialkompaniet kapten Jeppsson jämte representanter för underbefäl och värnpliktiga, varvid kapten Jeppsson överlämnade en silverpokal, underbefälet en rökbordsuppsats av silver samt de värnpliktiga ett större tennfat. På middagen infann sig tjänsteförrättande regementschefen major Söderberg, som framförde officerskårens lyckönskningar och överlämnade en bukett rosor. Från familjen fick jubilaren mottaga en fåtölj samt från släktingar golvlampa, cigarr- och cigarrettskrin. Från vänner har dessutom överlämnats värdefulla presenter och blommor.
På kvällen gav jubilaren supé på underofficersmässen för ett 70-tal personer, varvid han ytterligare hyllades med tal, sång och blommor.
Under dagens lopp anlände en mängd telegram från vänner och bekanta på såväl Gotland som fastlanlandet.

Lantbrukaren Ivar Hoppe, Valla i Klinte, har på sin femtioårsdag i dag fått mottaga många bevis på uppskattning och vänskap. Tidigt på morgonen uppvaktades sålunda jubilaren av familjen med sång och fiolmusik, och en stund senare infann sig en delegation från de ekonomiska föreningar hr Hoppe tillhör samt. R. L. F. och B. F. och överlämnade en guldklocka samt en urkedja av guld. Femtioåringen hyllades därvid också i ett tal av lantbrukaren Ragnar Smith. Under dagens lopp ha vidare släktingar och vänner gratulerat med blommor och presenter, och även telegrafiskt har jubilaren hyllats.
I kväll ger femtioåringen supé för vänkretsen i sitt hem.

Gotlands Allehanda
Fredagen den 6 Maj 1938
N:r 103

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *