Ökade utlandsförbindelser i sommar.

Visby får båtförbindelse med Stettin, Tallinn och Köpenhamn.
Det kända rederiet Rud. Christ. Gribel i Stettin kommer även i år att uppehålla förbindelse å traden Stettin—Visby—Norrköping—Stockholm —Åbo—Stettin men traden är något omlagd och samtidigt hava 10—11dagars rundresor införts. Under sommarsäsongen 11 juni—3 sept. anlöpes Visby av både Brandenburg och Nürnberg, båda gamla bekanta här numera, varvid Brandenburg avgår från Stettin varannan lördag och Nürnberg varannan fredag, på så sätt att en ångare går varje vecka. Brandenburg börjar alltså den 11 juni från Stettin och Nürnberg den 17 juni. Visby anlöpes av Brandenburg på söndagskvällarna och Nürnberg på lördagskvällarna, alltså på samma sätt som i fjol.
Brandenburg fortsätter i år från Visby Södertäljevägen till Stockholm och därifrån till Åbo och Stettin medan Nürnberg från Visby går först till Norrköping och därefter även den Södertäljevägen till huvudstaden. Nürnberg kommer i allmänhet också att anlöpa Köping före Stockholm. Även Nürnberg fortsätter sedan till Åbo och Stettin. På återvägen anlöper ingen av ångarna Visby. Ångaren Brandenburg medtager även passagerare för en 10-dagars rundtur, vilken med Nürnberg tar 11 dagar, då även Köping anlöpes. Uppehållet i Visby blir vid alla turer blott någon timme, medan man stannar i Stockholm 2 á 3 dagar.
Enligt meddelande till härvarande mäklare kommer firman G. Sergo & Ko. i Tallinn (Reval) att i sommar insätta en ångare på linjen TallinnVisby—Köpenhamn och vice versa. Turerna börja redan i maj med avgång från Tallinn den 14 och 25 maj men först med turen från Köpenhamn den 30 maj anlöpes Visby den 31 maj, då ångaren beräknas vara i Visby kl. 20 och kvarligger till kl. 21. Första besöket i Visby på resan från Tallinn till Köpenhamn skulle bli den 5 juni, då ångaren anländer kl. 16 och avgår kl. 17.
Den ångare, som skulle insättas på denna linje, är Ruhno, vilken är identisk med gamla Göteborgsångaren Najaden, som ombyggts. Den mäter omkring 315 nettoregisterton.

Lustresa till Visby 12 juni.
Enligt vad som uppgivits kan antingen ångaren Östbornholm om 175 nettoton eller ångaren Nordbornholm om 221 ton väntas till Visby söndagen den 12 juni med omkring 400 medlemmar av K. F. U. M. ombord.

Gotlands Allehanda
Tisdagen den 29 mars 1938
N:r 72

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *