Landsbygden. Väte.

VÄTE, 23 jan.
Slädparti och idrottstest. För vidmakthållande av gammal god tradition samt för firande av sin årligen återkommande vinterfest anordnade Väte Gymnastik- och Idrottsförening lördagen den 22 januari slädparti med åtföljande festligheter på kvällen.
Samling skedde på utsatt tid kl. 2 e. m. vid I. O. G. T:s lokal. Intresset från kuskarnas sida tycktes vara stort, sämre var det med de åkande. Det påstods att föret var dåligt, men så var humöret så mycket bättre.
Sedan resrouten bestämts började bjällrorna klinga och alla ekipagen (9 inalles) satte sig i rörelse. Färden gick utan mankemang genom Väte—Mästerby—Sanda—Hejde och Väte. Då ronden var gjord och man var tillbaka vid utgångspunkten stod kommittén på trappan och bjöd in hela ”gänget” på en kopp varmt kaffe med tårta och dopp. Kaffet smakade alldeles förträffligt sedan man varit ute och åkt.
Kuskarna återvände därefter med skjutsarna till sina respektive utgångspunkter, för att sedan komma tillbaka till fortsättningen av festen. Där bjöds först musik och kaffe.
Vid halv elvatiden marscherade en liten trupp spänstiga, vitklä.dda gymnaster, med V. G. L F. på bröstet, in i salen. De uppförde ett kort men väl genomfört program. Att det uppskattades av publiken kunde man lätt förstå av applåderna och leveropen.
Klockan halv tolv åts supén under god aptit och gott gemyt. Efter denna följde ett kort gästuppträdande av en förutvarande vätebo. Hans nummer applåderades livligt.
Ett av de stora numren för aftonen var då ordf. höll prisutdelningen. Medlemmarna fingo då belöning för dels gymnastisk flit och färdighet samt idrottsligs prestationer.
Festen, som besöktes av i runt tal 70 personer, kan anses som en god propaganda.
Sekr.

Gotlands Allehanda
Tisdagen 25 Januari 1938
N:r 19

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *