Landsbygden. Vamlingbo.

VAMLINGBO.
Syskonorkestern ”Regnbågen”, pastor W. Fetlers 12 musikaliska barn, hade på onsdagskvällen musikgudstjänst i Vamlingbo kyrka. Musikstunden, som samlat en talrik publik, gav ett omväxlande program av sång och musik, och att det var musikaliska barn må man villigt erkänna. Ett av de nummer som torde få räknas till de bästa på programmet var en rysk sång i vilken solopartiet utfördes av fru Fetler. Hon är ju född ryska och hade också en för detta folk särmärkande vacker sångton med en varm och vinnande klang. En av sönerna spelade också ett basunsolo, som var utsökt vackert. Ett c^h annat nummer kanske för svenskt??ron klingade eller verkade främmande, men som helhetsintryck får man nog ge det omdömet, att aftonen lämnade en både rik som njutbar behållning. Pastor Fetler var också närvarande och höll en kort men verkligt god predikan och talade om den dom Kristus en gång skall hålla med alla människor och att domen blir, icke efter vad man gjort eller vad man varit, icke efter kyrkosyn eller samfundsprogram utan efter det förhållande i vilket vi stått till Kristi kors. Musikstunden avslöts med psalmversen Tryggare kan ingen vara…, samt med bön av stud. Daniel Fetler.

Femtio år fyller på torsdag den 29 sept. hr Leonard Johansson, Ger-valds i Vamlingbo.
Redlighet och noggrannhet i sinne och vandel och ett stillsamt och godhjärtat väsen utmärker jubilaren, och han har därmed också vunnit sympati och vänskap hos alla. Sedan några år är han brands?? ??rivare i Gotlands södra härads bran? ?dsförening, men eljest har han helt ringa tagit del i de kommunala angelägenheterna. Säkert skall han från flera håll bli föremål för uppvaktning och vänskapsbevis på sin högtidsdag.

Reparationsarbetet å Vamlingbo kyrktorn, varom förut omnämnts i denna tidning, är nu slutfört och har avsynats och godkänts av församlingens kyrkoråd. Byggnadsfirman Birger Olsson och Henry Wessman, Fidenäs, som varit entreprenörer för detta arbetsföretag, har utfört ett välgjort arbete och den nya brädklädseln är i enlighet med byggnadsstyrelsens föreskrift hållen i så nära överensstämmelse med den gamla som möjligt. Den gamla brädklädseln torde ha till stor del varit densamma som pålades, när lanterninen byggdes färdig år 1820. I kyrkans sakristia kommer att i höst göras en reparation, i det att den gamla och synnerligen bristfälliga och heller ingalunda pryd-samma kakelugnen kommer att rivas och en för ändamålet passande kamin att i dess ställe insättas.

Gotlands Allehanda
Måndagen den 26 september 1938
N:r 222

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *