Landsbygden. Stenkyrka.

STENKYRKA.
Stenkyrka Röda-Korskrets hade i lördags anordnat en trevlig fest i Tingstäde skyttepaviljong. Festen öppnades med ett kort tal av folkskollärare Eric Österman och vidare höll kapten H. Struve ett föredrag om Röda Korsets mål och arbetsuppgifter. Norra Gotlands stråkorkester under ledning av kantor Hansson, Slite, förhöjde stämningen under festen genom att spela en mängd olika stycken, såsom operettmelodier, marscher, folklåtar m. m. Man hade också anordnat dragning i ett större lotteri, till vilket lotterna förut sålts. Omkring 300 personer besökte festen och nettobehållningen uppgick till 800 kr., som skall anvandas till bekostande av tandvården för barnen i pastoratets skolor.

Kyrkostämma hölls häri går i kommunalrummet med kyrkoherde G. Olofsson som ordförande. Kyrkans och skolans räkenskaper granskades och godkändes och vidare beslöts att inköpa 40 nya pslamböcker till kyrkan och 20 till skolan. Stämman fattade även beslut om utökning av lästiden vid skolorna till 36 ½ veckor fr. o. m. den 1 juli i år.

Pastoratskyrkostämman, som följde omedelbart efter, godkände pastoratskassans räkenskaper. Sedan behandlades en anhållan Yrån Martebo byggnadsförening u. p. a. om inköp av mark från Martebo kyrkoboställe för uppförande av en bygdegård. Stämman beslöt att tillstyrka ansökningen.

Gotlands Allehanda
Onsdagen den 27 april 1938
N:r 95

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *