Landsbygden. Ljugarn.

LJUGARN.
I mötestider. Sommaren med sina många och stora möten börja redan göra sig gällande även i dessa trakter. I fredags hälsade biskopen på och hade möten i skolan och kyrkan. Fulltalig publik. och alla talade gott om besöket. I söndags höllos de vanliga förniddagsmötena i baptistkapellet och missionshuset i Ljugarn. På den förstnämnda platsen predikade pastor O. Sollerman över i Nåden, överflödande mått. En härlig stund, men publiken kunde ha varit talrikare. Kl. 2,30 hölls de gamlas fest i missionshuset, Ljugarn. Ungdomsföreningen där stod för inbjudningen. De gamla hämtades med bilar och bussar.
Omkring ett 50-tal hade hörsammat bjudningen. Föreningens ordförande hälsade alla välkomna. Sedan följde unison sång samt sång av församlingens pastor Helmin över ämnet: Bönen. Talet blev en maning till bön, hjärtats bön, som Gud lovat besvara.
Efter sång och musik samlades gästerna kring det rikt dukade kaffebordet.
Så blev det fria vittnesbörd. Bland dessa talare må nämnas en f. d. lots, en gammal, livlig farbror. O. Sollerman, som även var närvarande, gav med Ps. 90: 14 ett recept för att in i ålderns dagar bevara ett rikt och friskt andligt liv. Hr Elof Pettersson, Halsegårda, tackade å de gamlas vägnar och manade till att vara redo till uppbrott när Herren kallar. Festligheten, alltigenom god och uppbygglig, avslöts med sång och bön. På kvällen hade samma ungdomsförening ett juniormöte i baptistkapellet i Ardre, överfullt med folk och omväxlande program.
Dagen därpå uppvaktade baptistförsaml. en av sina medlemmar fröken Iris Larsson som fyllde 50 år. Hon kom med i församlingen som ung och har tagit livlig del i dess verksamhet, tills sjukdomen för några år sedan bröt ned henne. Redan kl. 5 f. m. började uppvaktningar i det representanter från baptistförsamligen samt flera andra överlämnade gåvor m. m. På e. m.
voro släkt och vänner inbjudna till födelsedagsbarnet.

Gotlands Allehanda
Tisdagen den 24 Maj 1938
N:r 118

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *