Landsbygden. Hangvar.

HANGVAR.
Bröllop firades i lördags då hemmansägaren Henrik Karlsson sammanvigdes med fröken Anna-Lisa Bolin från Ahr i Fleringe. Festligheten gick av stapeln i brudgummens hem i Kassle dit en mängd av såväl brudens som brudgummens anhöriga hade inbjudits.
En olyckshändelse, men dock av lindrigare art inträffade i onsdags i Bläse stenbrott i Fleringe, varvid stenarbetaren Waldemar Jakobsson från Olarve i Hangvar råkade få ett större stenblock över smalbenet med påföljd att ett större krossår uppstod som måste å lasarettet omhändertagas, men patienten fick hemresa, och vårdas nu i sitt hem.
Skördearbetet såväl å fastmark sommyr kan man nog säga vara i det närmaste avslutat, ty tröskningen pågår nu överallt med full kraft och tyckes lämna ett gott resultat i säcken efter häckantalet räknat.
Rågsådden har nu pågått med full fart härute och är nog till mesta delen avslutad, men överallt höres klagan på den torra myrlösa jorden som har till följd att sädeskornen gror mycket ojämt vadan ett gott regn är vad bondep önskar sig.
Med betet åt djuren är det klent beställt på såväl vall som hagmark, ty detta är så uppbränt och förtorkat och därtill är det brist på vattentillgången.

Gotlands Allehanda
Tisdagen den 13 september 1938
N:r 211

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *