Landsbygden. Garda.

GARDA, 26 mars.
En stämningsrik sångstund blev det för den talrika menighet, som på Marie beb.-dagskvällen mött upp i Garda kyrka, vilken strålade i ljus.
Högtidsstunden inleddes med psalmsång, varefter folkskollärare Palmér, Alskog, från läktaren utförde Lovoffer av Josephson och Konungars Konung av Gustaf Norén.
Därefter tolkade pastoratets kyrkokör tvenne långfredagshymner, ’O, Jesu kär’ och ’O, huvud NR sårat’, båda arrang. av J. S. Bach, Så följde John Moréns: glädjefyllda påskdagshymn ’Låt oss fröjdas, gladligt sjunga’ samt Merikantos vackra ’Säg, minnes du psalmen, vi sjöngo’, vilken sistnämnda utfördes i brumkör och med folkskoll. Karl Lindström i Etelhem som solist. Samtliga körsånger fingo ett värdigt och stämningsfullt utförande.
Kyrkoherde R. Johansson, Garda, talade över orden i Uppb. 14: 1—3 och erinrade om att vår tid kräver offermänniskor, som ge och ej söka smicker, De hänsovna, kanske en fader eller en moder, tyckes i bibelorden, vi läst, ropa till oss: ”Var vid gott mod! Du skall bliva en av oss!” Må vi vandra i tro, styrkta genom de heligas exempel, så att vi alla få deltaga i Lammets sång inför tronen.
Så följde altartjänst, varpå folkskollärare Karl Lindström med känsla framförde tvenne solosånger, Carl L. Nylunds ”Stilla jag bidar’ och Ilmari Hannikainens vackra ”Aftonbön’.

Gotlands Allehanda
Tisdagen den 29 mars 1938
N:r 72

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *