Landsbygden. Garda.

GARDA, 26 mars.
Garda Konsumtionsförening höll sitt årsmöte i folkskolan i torsdagskväll med stor anslutning av medlemmar och kunder. Skolsalen var till trängsel fylld. Sedan de närvarande hälsats välkomna av föreningens ordf. hr Axel Jacobsson, Halvans, spelade hrr David Ahlqvist och Ruben Kainelainen, Ardre, upp en festmarsch som satte publiken i rätta stämningen. Till att leda aftonens förhandlingar utsågs Axel Jacobsson med hr Kristian Johansson vid protokollet.
Från års- och revisionsberättelserna är att märka: omsättningen under året har upgått till kr. 130,962: —, därav för varor kronor 82,091: 91 och för ägg kronor 48,870: 09. Av denna rörelse har uppstått ett överskott av kronor 3,269:58, och stod nu till årsmötets förfogande kronor 3,808: 78. Överskottet fick följande placering: till reservfonden överfördes 700 kr., till pensionsfonden 500 kr., 5 90 skall erhållas å insatt kapital och kunderna skola få 4 7 återbäring å köpta varor.
Resterande kr. 214: 56 överföres till kommande år.
Räkenskaperna godkändes och beviljades ansvarsfrihet. Till revisorer av nästkommande års räkenskaper valdes hrr Johan Klintberg, Garda, och Vilhelm Johansson, Snovalds, Alskog, med Kr. Johansson, Garda, som suppl.
Efter förhandlingarna kom inbjudning till kaffebordet i småskolesalen. Sedan även den manliga delen av publiken fått sitt kvantum av kaffetåren och det under mycken musik, blev det visning av Ardrefilmen. Det kan sägas att detta årsmöte var ett av de bästa Garda Konsum haft på länge.

Gotlands Allehanda
Måndagen den 28 mars 1938
N:r 71

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *