Landsbygden. Fardhem.

FARDHEM.
Hösten är i antågande. Det ser ut som om hösten på allvar skulle vara i antågande. På björkarna och hasselbuskarna ha bladen redan gulnat på grund av den ihållande och svåra torkan, och här och var ligger Ae redan översållad av de långt i förtid vissnande löven. En ihållande blåst här även rått i fjorton dagars tid, med blott en eller två dagars lugn. Men nederbörden som så väl behövs och är så efterlängtad av jordbrukarna här ute, låter vänta på sig, Visserligen har det kommit en skur då och då, som har hjälpt upp växtligheten på betesmarkerna och rotfruktsfälten för ett par tre dagar; men överallt är jorden fullständigt genomtorr. Vattenfrågan är svår då blott ett fåtal brunnar håller vatten här ute.
Trädesmarkerna för höstsäden ligga så gott som överallt orörda på Ra av bristande brukningsmyr. Rotfruktsfälten komma i år att ge en dålig, ja, rent av urusel skörd om det Sifs: mer regn och tillräckligt värme i september, Även potatisåkrarna lida av den ihållande torkan.
Säden har man allmänt fått välbergad härute, och skörden av densamma är över förväntan god, tröskverken ha i dagars tid varit verksamma här på sudret.

Gotlands Allehanda
Onsdagen den 31 Augusti 1938
N:r 200

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *