Landsbygden. Burgsvik.

BURGSVIK.
Syföreningsauktion hölls i lördagskväll i metodistkapellet härstädes kl. 8 e. m. Mötet började med att psalmen 368 sjöngs, och pastor Stanley Hermansson höll en kort missionspredikan. Därefter sjöngs ännu en psalm, varpå försäljningen begynte. Köplusten var god, så försäljningen gick raskt undan, och arbetena betingade ett gott pris.
Försäljningen var för övrigt synnerligen välbesökt. Bland den inropande publiken hördes röster, vars dialekt befanns tillhöra de varje vår återkommande blekingska laxfiskarne, vilka på grund av stormen måste stanna i land denna kväll Efter försäljningen sjöngs en psalm och pastor Hermansson tackade syföreningen för dess arbete under det gångna året, samt ledde i bön. Till sist sjöngs ”Herre signe Du och råde”.

Fredsföredrag med filmförevisning var igår kväll anordnat av” Svenska freds- och skiljedomsföreningen i metodistkapellet härstädes. Föredrag hölls av ombudsman J. Skoglund från Stockholm. Tal. framhöll, att världsfredens bevarande beror helt på den enskilde individen. Efter föredraget visades en smalfilm, tagen på krigsskådeplatserna i det japanskkinesiska kriget. Därefter uppbars offer till de nödlidande i Kina.
Håbe..

Gotlands Allehanda
Tisdagen den 10 Maj 1938
N:r 106

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *