Landsbyden. Halla.

HALLA, 8 april.
En gripande dubbelbegravning hölls i går i härvarande kyrka, då stoftet av den så hastigt avlidne skräddarmästare Fredrik Karlquist vigdes till gravens ro. Underligt nog fick han i döden sällskap med en liten sondotter, ännu ej fyllda 2 år. Den lilla vita kistan kom från Stockholm, där de hade sökt läkarhjälp, men livet stod dock icke att att rädda.
Det var en gripande syn att se dessa båda kistor bredvid varandra där i kyrkan, den ena stor med mörk färg, den andra liten och vit. Kyrkoherde Reuser förrättade jordfästningen och djupt rörd, som han själv var, höll han i början ett till hjärtat gående tal. Psalmen ”Så skön går morgonstjärnan fram” tonade djupt och innerligt i den gamla kyrkan. Så hade skolbarnen med sin lärarinna samlats på läktaren, därifrån de vid akten slut sjöngo sången ”Jag är en gäst på jorden”, ett vackert inslag i sorgehögtiden.
Ute vid graven, där en kall vind rusade fram. frambar pastor O. Sollerman en versifierad hälsning och nämnde något om den avlidne Fr. Karlquists livsgärning, tro och förtröstan på Gud i alla skiften. Pastor D. Karlsson, Slite, frambar även sitt tack samt ledde i bön, varefter prosten Reuser avslutade med välsignelsen. Bland kransarna märktes en stor, vacker krans från Sjonhems baptistförsamling som Fr. Karlquist vid sin död tillhörde.
Begravningsgästerna ett 30-tal samlades sedan i sorgehuset.

Gotlands Allehanda
Lördagen den 9 april 1938
N:r 82

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *