Kyrkliga pojkläger

komma inom kort att anordnas i Östergarn och i Kylley. Östergarnslägret öppnas den 20 juli och avslutas den 24. Ledare för detta läger blir pastor Folke Thuresson, som vid sin sida har pastor Hoffman till hjälp. Lägerledaren kommer varje förmiddag att hålla bibelstudier och på eftermiddagarna komma en del föredrag att hållas och bland föredragshållarna märkäs kyrkoherdarha Carlson, Hejneman och Björkander samt stiftsadjunkt Colstrup. I programmet för lägret ingår också idrott och bad och en utfärd till Torsburgen skall också företagas under sakkunnig lekmans ledning och med kyrkoherde Söderberg som allsångledare. Sista dagen hålles ett friluftsmöte på Östergarnsberget där flera prästmän skola tala.
Östergarnslägret får en efterföljare uppe i Hellvi, där ungdomarna samlas vid Kylley den 5—7 augusti. Kyrkoherde Söderberg skall leda deltagarna vid detta s. k. norra lägret med biträde av pastor Åke Hultmark.
Programmet har i stort sett samma uppläggning som för det föregående lägret. På kvällen den 5 besöker biskopen lägret och håller ett anförande över ämnet ”Fronttjänst”. Ett flertal prästmän komma vid olika tillfällen att besöka lägret för att hålla föredrag eller förrätta gudstjänster. På söndagen den 7 anordnas ett friluftsmöte i Kylley då tal hållas av intendent Erlandsson och kyrkoherde Videgren.

Gotlands Allehanda
Tisdagen den 12 Juli 1938
N:r 157

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *